Petäjäveden Petäjäiset

Kausi avattu C-tytöillä hyvällä fiiliksellä

TULin avoimet mestaruuskisat veivät C-tyttöjen joukkueen viikonloppuna Vilppulaan. Lauantain peleihin lähdettiin ilman paineita koestamaan miten alkusyksyn harjoittelu kantaisi tosipaikassa.

alt

Vastassa ensimmäisessä pelissä oli huikean iskuvoiman omannut Oriveden OrPo. Palloa tuli kovaa ja korkealta niin, että vaihtopenkilläkin hirvitti. PetPetin tytöt ottivat kuitenkin iskut vastaan hyvällä asenteella ja loistavia puolustuksia saatiinkin roppakaupalla. Torjuntaharjoitukset näyttivät myös jääneen hienosti mieleen, sillä muutamia torjuntapisteitäkin onnistuttiin kalastamaan. Peli eteni lähtökohtaisesta tasoerosta huolimatta vaihtopalloin ihan tasatahtia viidentoista pisteen hujakoille, jossa OrPo sitten molemmissa erissä onnistui venyttämään voittoon tarvittavan kaulan. Hyvä peli tappiosta huolimatta, vastustaja etenikin ansaitusti mitalipeleihin.

Lähes välittömästi ensimmäisen pelin jälkeen alkulohkon toisessa pelissä verkon takaa palloja iski Vilppulan Tähden 2-joukkue. Peli oli virheiden täyttämä, eikä oma kenttäpeli oikein missään vaiheessa loksahtanut ensimmäisen pelin tapaan uomiinsa. Vääntö oli kuitenkin tasaista vastustajankin mokaillessa ja antoi hyvät mahdollisuudet molemmille joukkueille erilaisiin kokoonpanokokeiluihin. Lopputuloksena kuitenkin VilTä2:n 2-0 voitto.

Ruokatauko tässä vaiheessa tuli tarpeeseen ja rivit kasattiinkin taas kolmatta peliä varten. Asenne ja pelaajien keskittyminen olivat paremmin kohdallaan sillä mahdollisen häviön seuraukset tiedettiin. Korpilahden Pyrintö oli uudistunut aika tavalla ja heidän pelinsä haki vielä uomiaan. Tässä peliä veikin sitten PetPet. Iloista rallattelua ja lyöntijuhlaa oli tällä kertaa kiva seurata, nyt antavana osapuolena oli PetPet. Tylyt eräluvut 25-8, 25-9 kertovat aika pitkälti jutun juonen.

Voiton myötä taistelun kohteeksi täsmentyivät sijat 5-6. Viimeisen ottelun vastustajaksi toisesta lohkosta määräytyi Saloisten Salama, jonka joukkue oli vajaa kymmenkunta sijaa ylempänä kesän powerissa (13. - petpet 21.). Tästä kehkeytyikin sitten varsinainen trilleri. Molemmat erät etenivät tasatahtia PetPetin ollessa kuitenkin hieman niskan päällä. Pariin otteeseen Salamat onnistuivat kipuamaan tasoihin ja ohikin, mutta onnistumiset torjuntatyöskentelyssä ja älykkäät ratkaisut verkolla nostivat PetPetin takaisin piikkipaikalle. Lopputulos PetPetille 25-17, 25-20 ei ehkä kuvaa väännön tiukkuutta mutta helli meitä ansaitulla viidennellä sijalla, joka vastaa hyvin päivän pelien tasoa.

alt

Turnaus ja peliesitykset kertoivat hyvin sen, mikä jo tiedossa olikin - peli on kehittynyt eteenpäin ison harppauksen ja joukkue pelaa lentopalloa. Pelissä on suunnitelmallisuutta, kentällä puhekin alkaa jo viriämään ja kuvioita uskalletaan kokeilla. Päivän peli olivat joukkueelle ensimmäiset kahden passarin systeemillä ja kaikki pelaajat omaksuivat systeemin hienosti. Myös kenttäohjaus toimi ja kaveria autettiin hyvällä hengellä.

Iloista peliä oli mukava katsella ja joukkueesta sai olla ylpeä. Hyvä tytöt!

Maanantain harkoissa sitten tarkemmin palautetta ja seuraavaksi käydäänkin niiden harvojen ongelmakohtien kimppuun.