Petäjäveden Petäjäiset

Töllin Taipale

Töllin Taipaleen juoksun lähtöpaikka on Petäjäveden keskustasta vanhan kivisen rautatiesillan alta. Reitti kulkee Verkkalantietä siltoja ihaillen Töllin taukopaikalle ja edelleen Syrjäharjuun ja upean Pengerjoen kosken ylittäen vanhalle maantielle. Tästä edetään hautausmaan vierustaa ja Jämsänveden rannan harjua pitkin maaliin Kirveslahden satamaan.

Reitin pituus on noin 11,4 km. Lapsille on oma Junnu Töllin Juoksu, joka erkanee Verkkalantieltä omaksi noin 3,5 km lenkiksi palaten Siltatietä keskustaan ja siitä edelleen samaan maaliin Kirveslahden satamaan.

 


Töllin Taipale VI juostiin koleassa säässä 5.7.2017. Juoksijoita oli kaikkiaan 75 eri sarjoissa.

JKU:n Miika Takala paransi toisena vuonna peräkkäin reittiennätystä uusille minuuteille. Kivikova ennätysaika on nyt 37:44. 

Juoksun tulokset pdf-tiedostona. Lisää kuvia löytyy PetPetin facebook-sivun Töllin taipale VI -tapahtumasivulta.

Suurkiitokset juoksijoille ja talkooväelle sekä K-market Porkkanalle ja Petäjäveden kunnalle!

**

Töllin Taipale V juostiin 6.7.2016. Osallistujia oli kaikkiaan 91. Juoksun tulokset pdf-tiedostona.

Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Miika Takala juoksi reittiennätyksen uusille kymmenille. Ennätys on nyt 38.35.

Kiitos juoksijoille ja talkooväelle!

**

Töllin Taipale IV juostiin 1.7.2015. Aurinkoisessa kesäsäässä rikottiin jälleen uusi osannottajaennätys. Kaikkiaan 95 juoksijaa kirmasi reitille. Lapsia oli 15. Tällä kertaa reittiennätykset jäivät rauhaan. Miesten 40-sarjan nopein Matti Lehtonen oli koko joukon nopein. 

Juoksun tulokset. Kuvia palkintojenjaosta löytyy PetPetin Töllin Taipale -fbtapahtumasivulta. Suurkiitokset jälleen osallistujille ja talkooväelle.

**

Töllin Taipale III juostiin 2.7.2014. Juoksijoita oli kaikkiaan 74 aikuista ja 5 lasta, joten osallistujaennätys meni jälleen rikki.

Myös reittiennätykset menivät uusiksi. Joni Seppä Keuruulta löi entisen miesten ennätyksen, uusi ennätys on nyt 0:40:45. Naisten sarjassa Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Sini Alusniemi juoksi huikean uuden ennätysajan, 0:43:19. Juoksun tulokset. Kuvia palkintojenjaosta löytyy PetPetin Töllin Taipale -fbtapahtumasivulta. Kiitos kaikille osallistujille!

**

Toinen Töllin Taipale juostiin 3.7.2013. Tällöin juoksijamäärä tuplaantui edelliseen vuoteen, kaikkiaan 55 aikuista ja 10 lasta osallistui tapahtumaan. Juoksun tulokset.

Matti Lehtonen alitti aiemman reittiennätyksen ajallaan 0:42:06. Myös naisten ennätys meni rikki, sillä Milka Leppäsalmi juoksi ajan 0:51:13.

**

Töllin Taipale juostiin ensimmäisen kerran 7.7.2012. Juoksijoita oli kaikkiaan 32, joista aikuisia oli 23. Juoksun tulokset.

Markus Helander juoksi nimiinsä reittiennätyksen, aika oli 0:46:12. Naisten ennätys meni Eevi Nevalan nimiin ajalla 1:04:28.