Petäjäveden Petäjäiset

Töllin Taipaleen juoksu

Töllin Taipaleen juoksun lähtöpaikka on Petäjäveden keskustasta vanhan kivisen rautatiesillan alta. Reitti kulkee Verkkalantietä siltoja ihaillen Töllin taukopaikalle ja edelleen Syrjäharjuun ja upean Pengerjoen kosken ylittäen vanhalle maantielle. Tästä edetään hautausmaan vierustaa ja Jämsänveden rannan harjua pitkin maaliin Kirveslahden satamaan.

Reitin pituus on noin 11,4 km. Lapsille on oma Junnu Töllin Juoksu, joka erkanee Verkkalantieltä omaksi noin 3,5 km lenkiksi palaten Siltatietä keskustaan ja siitä edelleen samaan maaliin Kirveslahden satamaan.

 

IX Töllin Taipaleen juoksu on ke 1.7.2020. Lähtö klo 18.30, ilmoittautuminen klo 17-18. Ennakkoilmoittautua voi oheisella lomakkeella.

Sarjat

  • 11,4 km: M/N yleinen, M/N40, M/N50, M/N60, kuntosarja.
  • 3,5 km: P/T10, P/T12, P/T14, kuntosarja.

Reittiennätykset:

  • Miehet: Miika Takala (2017) 37.44
  • Naiset: Sini Alusniemi (2014) 43.19

Tänäkin vuonna reittiennätyksen alittajalle on luvassa 100 € erikoispalkinto (jos on useita, niin nopeimman ajan juosseelle).

Osanottomaksut ja ilmoittautuminen
Os.maksu ennakkoon: 13 € (juoksijakortilla 11 e), lapset 6 € ja kuntosarja 8 € (maksu Petäjäveden Petäjäiset ry:n tilille FI24 5339 0820 0362 19).
Paikan päällä 15 € (juoksijakortilla 13 €), lapset 8 € ja kuntosarja 10 €. Ilmoittautuminen kilpailupaikalla (Kulttuurikeskuksen ala-aula, Miilutie 4) klo 17-18.
Huom. PetPetin juniorit voivat osallistua lasten sarjoihin ilmaiseksi.

Ennakkoilmoittautuneet voivat noutaa numerolappunsa ilmoittautumispaikalta, Kulttuurikeskuksen ala-aulasta.

Pukuhuoneet ja suihkut
Kulttuurikeskuksen pukuhuoneet ovat käytössä ennen ja jälkeen juoksun. Pukuhuoneisiin ei kannata jättää arvoesineitä juoksun ajaksi.

Palkintojenjako Kirveslahden satamassa (maalialueella)

  • osallistumisplaketit jaetaan jokaiselle heti maaliin tullessa
  • lasten sarjat, palkitaan kolme nopeinta / sarja, klo 19    
  • kilpasarjat, palkitaan kolme nopeinta / sarja, klo 19:45 alkaen    
  • kuntosarjojen osallistujia ei sijoiteta, kaikki saavat osallistumisplaketit maaliin tullessa

Kahvio
Maalialueella on kahvio. Juoksijoille on vesipiste reitin varrella ja maalissa vettä ja mehua juoksun jälkeen.

Huom. Järjestäjä ei ole vakuuttanut juoksijoita, joten jokainen osallistuu juoksuun omalla vastuulla.

Lisätietoja: Jouko Suonsaari, puh. 0400 344 061

 


VIII Töllin Taipaleen juoksu juostiin ke 3.7.2019. Tällä kertaa oli mainio juoksusää. Juoksijoita oli kaikkiaan 89. Roope Viitala, Harri Lamminsivu ja Matti Lehtonen ovat osallistuneet ensimmäistä juoksua lukuunottamatta kaikkiin muihin juoksuihin. Ensikertalaisiakin oli jälleen useita. Toivottavasti näemme vielä uudelleen.

Juoksun tulokset pdf:nä.

Suurkiitos kaikille juoksijoille ja talkooväelle!

Kiitos juoksun järjestelyissä mukana olleelle Petäjäveden kunnalle ja juoksun tukijoille:

**

VII Töllin Taipaleen juoksu juostiin 4.7.2018. Sateista säätä uhmasi kaikkiaan 72 juoksijaa. Juoksijoissa oli mukavasti myös ensikertalaisia, mm. Hartolasta. Viisi juoksijaa on osallistunut juoksuun kuudesti.

VII Töllin Taipaleen esite pdf-muodossa

Tällä kertaa reittiennätykset eivät rikkoutuneet. Miesten yleisen sarjan Juho Ylinen alitti ainoana 40 min juosten ajan 39:29.

Juoksun tulokset pdf-tiedostona.

Suurkiitokset osallistujille ja talkooväelle Jouko Suonsaaren johdolla. Kiitos juoksun tukijat: K-Market Porkkana, Petäjäveden Osuuspankki ja Petäjäveden kunta.

**

VI Töllin Taipaleen juoksu juostiin koleassa säässä 5.7.2017. Juoksijoita oli kaikkiaan 75 eri sarjoissa.

JKU:n Miika Takala paransi toisena vuonna peräkkäin reittiennätystä uusille minuuteille. Kivikova ennätysaika on nyt 37:44. 

Juoksun tulokset pdf-tiedostona. Lisää kuvia löytyy PetPetin facebook-sivun Töllin taipale VI -tapahtumasivulta.

Suurkiitokset juoksijoille ja talkooväelle sekä K-market Porkkanalle ja Petäjäveden kunnalle!

**

V Töllin Taipaleen juoksu juostiin 6.7.2016. Osallistujia oli kaikkiaan 91. Juoksun tulokset pdf-tiedostona.

Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Miika Takala juoksi reittiennätyksen uusille kymmenille. Ennätys on nyt 38.35.

Kiitos juoksijoille ja talkooväelle!

**

IV Töllin Taipaleen juoksu juostiin 1.7.2015. Aurinkoisessa kesäsäässä rikottiin jälleen uusi osannottajaennätys. Kaikkiaan 95 juoksijaa kirmasi reitille. Lapsia oli 15. Tällä kertaa reittiennätykset jäivät rauhaan. Miesten 40-sarjan nopein Matti Lehtonen oli koko joukon nopein. 

Juoksun tulokset. Kuvia palkintojenjaosta löytyy PetPetin Töllin Taipale -fbtapahtumasivulta. Suurkiitokset jälleen osallistujille ja talkooväelle.

**

III Töllin Taipaleen juoksu juostiin 2.7.2014. Juoksijoita oli kaikkiaan 74 aikuista ja 5 lasta, joten osallistujaennätys meni jälleen rikki.

Myös reittiennätykset menivät uusiksi. Joni Seppä Keuruulta löi entisen miesten ennätyksen, uusi ennätys on nyt 0:40:45. Naisten sarjassa Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Sini Alusniemi juoksi huikean uuden ennätysajan, 0:43:19. Juoksun tulokset. Kuvia palkintojenjaosta löytyy PetPetin Töllin Taipale -fbtapahtumasivulta. Kiitos kaikille osallistujille!

**

Toinen Töllin Taipaleen juoksu juostiin 3.7.2013. Tällöin juoksijamäärä tuplaantui edelliseen vuoteen, kaikkiaan 55 aikuista ja 10 lasta osallistui tapahtumaan. Juoksun tulokset.

Matti Lehtonen alitti aiemman reittiennätyksen ajallaan 0:42:06. Myös naisten ennätys meni rikki, sillä Milka Leppäsalmi juoksi ajan 0:51:13.

**

Töllin Taipaleen juoksu juostiin ensimmäisen kerran 7.7.2012. Juoksijoita oli kaikkiaan 32, joista aikuisia oli 23. Juoksun tulokset.

Markus Helander juoksi nimiinsä reittiennätyksen, aika oli 0:46:12. Naisten ennätys meni Eevi Nevalan nimiin ajalla 1:04:28.