Petäjäveden Petäjäiset

Lentopallon C-tyttöjen tripla Kuopiossa

Kävimme isänpäivän aattona pelaamassa G-poolin sarjaturnauksen pelit Kuopiossa. Ensimmäisenä vastaan asettui PyU, Pyhäselän Urheilijat, jota vastaan mittelimme jo ensimmäisen kerran edellisessä turnauksessa Mikkelissä voitokkaasti. Sama suunta jatkui, voitimme heidät lopulta selvästi alun kankeuden kaikottua. Emme lähteneet riittävän hyvällä ilmeellä ensimmäiseen erään, puhe puuttui ja nostopalloille ei ollut jatkajaa. Ilme parani onneksi nopeasti, onnistuneiden nostojen ja hyvien passien ansiosta ja saimme rakennettua tehokasta hyökkäyspeliä, joka kantoi läpi päivän. Voitimme ensimmäisen erän numeroin 25-16 ja toinen erä olikin jo rumaa jälkeä vastustajan kannalta, voitimme erän 25-10.

Toinen peli oli järjestävän seuran PuWo, Puijo Wolleytä vastaan. Erittäin tarkka vastaanottopeli ja oikeanlainen sijoittuminen kentällä esti osan vastustajan hyökkäyspisteistä, pääsimme jatkohyökkäysiin ja onnistuimme niissä. Syöttö- ja torjuntapeli oli myös kohdallaan. Saimme mm. hyvin 4. paikan hyökkäyksiä kiinni, pienen harjoittelun jälkeen. PuWo antoi meille hyvin vastusta ja olimme hetkellisesti toisen erän aikana 16-18 tappiollakin. Aikalisä tuotti kuitenkin tulosta ja voitimme PuWon lopulta erin 2-0, numeroin 25-16 ja 25-21.

Viimeinen peli pelattiin RU03- joukkuetta vastaan. Rantasalmen Urheilijat kaatuivat niin ikään erin 2-0, joten emme antaneet vastustajille yhtään erää koko päivän aikana. Rantasalmen peli loppui numeroihin 25-17 ja 25-19. Päivän aikana teimme yhteensä 23 ”ässäsyöttöä”, toki kovaa syöttäessä tuli myös syöttövirheitä, jotka kuittasimme pelien jälkeen yhtä monella punnerruksella koko joukkueen kesken. Hyökkäykset toimivat loistavasti ja välillä päästiin puhumaan jopa ”pallon tappamisesta”. Onnistuneet passit mahdollistivat hyökkäykset. Varsinkin keskipaikan hyökkäysten harjoittelu tuotti nyt tulosta. Itseluottamus oli kaikilla kohdallaan, 65 hyökkäyksistä tehtyä pistettä on hyvin yhteen turnaukseen. Kaikki tytöt pelasivat kauden parhaan turnauksen ja ylittivät itsensä myös yksilötasolla.

Lienee sanomattakin selvää, että lähdimme kotimatkalle vapautunein ja iloisin mielin, saaden kuunnella bussissa tyttöjen yhteislaulua ja asiaan kuuluvaa ilakointia lähes koko matkan Petäjävedelle saakka. Voitot takasivat sarjanousun takaisin F-pooliin, jossa myös aloitimme kauden tasoturnauksen jälkeen. Joukkueessa pelasivat Hertta Saramäki, Wilhelmiina Harju, Iitu Kaartinen, Lotta Lahti, Milla Kumpunen, Richandra Lehtinen ja Venla Heikkinen. Valmentajana sekä apuvalmentajana toimivat Petteri Heikkinen ja Virpi Inkinen.