Petäjäveden Petäjäiset

Tällä sivulla joukkueiden valmentajat tai pelaajat kertovat turnauskuulumisista.

Junnulentiksen K-S mestaruusturnaus

Keski-Suomen mestaruusturnaus pelattiin helatorstaina Jämsässä. PetPetistä turnaukseen osallistui kuusi joukkuetta: F-pojat, kaksi F-tyttöjoukkuetta, E-seka- ja E-tyttöjoukkue sekä C-tytöt. Vaikka sekajoukkueita meillä on ollut pelaamassa sarjaa monta vuotta peräkkäin, niin ensimmäistä kertaa lähes kymmeneen vuoteen saatiin mukaan kokonainen poikajoukkue F-poikien myötä.

Päivä alkoi sarjakauden parhaiden pelaajien ja valmentajien palkitsemisilla. Kauden nuorisotuomarina palkittiin PetPetin Karoliina Kalliokoski, joka tuomaroi rohkeasti myös naisten sarjassa. Kauden parhaana A-tyttöpelaajana palkittiin Maiju Hiekka (PislaPloki) ja C-tyttöpelaajana Saara Holm (JyLe), jotka molemmat ovat aloittaneet lentopalloilun PetPetissä. Onnea heille palkinnoista ja hienosta kaudesta!

F-pojat Aapo, Onni ja Benjamin pelasivat omana joukkueenaan. Poikien peli oli ennakkoluulotonta, puolustus toimivaa ja iskulyöntejäkin nähtiin hyökkäyksissä. Pallon perään mentiin rohkeasti ja loppuun asti yritettiin. Tuloksena kolmas sija ja mitalit saatiin kaulaan. Hyvä fiilis jäi turnauksesta!

f ksmestaruus2013Tytöt Laura, Henna ja Richana pelasivat PetPet 1:ssä, Venla, Anni ja Jenna PetPet 2:ssa. PetPet 1:n osalta turnaus alkoi loistavasti, heti kaksi voitettua peliä ja tytöt saivat hienojen hyökkäysten avulla paljon pisteitä. PetPet 2 taas jäi vain muutaman pisteen päähän erävoitoista. Pelit oli tiukkoja, pitkiä palloralleja nähtiin ja loistavilla hyökkäyksillä pallo saatiin vastustajan kenttään, joista pisteitä kertyi. Takana oli neljä peliä molemmilla porukoilla ja tuloksena PetPet 2:lle viides sija ja PetPet 1:lle hopeaa ja kaikille tytöille mitalit kaulaan päivän päätteeksi. Hyvä tytöt!

E-sekajoukkueemme taisteli hienosti kolmanneksi poikien neljän joukkueen sarjassa. Joukkueen tytöt ja tietysti Eero paukuttivat iskulyöntejä siinä missä muiden joukkueiden pojatkin. Jo sarjakaudella pojissa vahvin joukkue Ploki vei ansaitusti turnauksen voiton. E-tyttöjoukkueemme pelasi myös tiukkoja otteluita jääden kuitenkin turnauksen neljänneksi pronssin karatessa parilla pisteellä Pyrinnölle. Tytöissäkin turnauksen voiton vei Ploki loistavalla pelillään.

C-tyttöjen turnaus oli odotettu mittari kauden aikana tehdystä työstä, sillä keskisen suomen joukkueet eivät talven aikana montaa kertaa kohdanneet. Ensimmäinen peli oli PetPetille tavalliseen tapaan hankala ja sitä ei vastustaja päivän parhaalla pelillään helpottanut. Odotettu yläkautta syöttö toi etenkin vastaanoton kanssa ongelmia ja omat virheet puolestaan toivat ylimääräistä tuskaa. Peli avautui kuitenkin pikku hiljaa ja taitotaso pääsi esille taistelutahdonkin löytyessä. Ensimmäisen pelin tappion jälkeen lopuista saatiinkin sitten voitot puhtaasti ja ansaittu hopeapokaali kotiin viemiseksi. Hieno päätös sisäkilpailukaudelle! Turnauksen voitti Ploki ja kolmossijan PetPetin takana nappasi ehkä yllättäen Pyrintö.

Kiitos kaikille vanhemmille avusta ja kannustuksesta joka joukkueen mukana. E-sekajoukkueen ja C-tyttöjen pokaalit löytävät tiensä kirjaston aulan palkintokaappiin, jossa niitä voi käydä ihailemassa.

ksmestaruus2013

F-Junioreiden viimeinen toimintapäivä Pihtiputaalla

Lauantaina 13.4.2013 olimme kahden F-juniorijoukkueen kanssa Pihtiputaalla tekemässä kauden viimeiset temppuradat ja pelaamassa hienoja pelejä. Sekä tyttöjen joukkue että sekajoukkue pelasivat hienoja pelejä ja kehitys viime syksystä on ollut kaikkien osalta huimaa. Voitettuja eriä tuli kummallekin joukkueelle ja sekajoukkue voitti muutaman pelinkin todella upealla pelillä. 4 toimintapäivää on nyt meidän porukalla takana: Korpilahdelta aloitettiin, saimme itse järjestää kauden toisen toimintapäivän, Jylen toimitapäivä pidettiin Säynätsalossa ja tämä viimeinen sitten pohjoisemmassa Keski-Suomessa. 

Monelle juniorille tämä oli ensimmäinen pidempi pelimatka ja matka taittui PetPetin pikkubussilla turvallisesti ja rattoisasti takapenkin laulaessa "olen suomalainen"... :) 

Kiitos kaikille reissussa olleille, Jari- kuljettajalle, Pia valmentajalle sekä tietenkin mahtaville junioreillemme!

Lentisterkuin

Maarit :)

E-nuorten sarjakauden lopputurnaus

E-nuorten sarjakausi huipentui 15 joukkueen lopputurnaukseen Jyväskylässä 7.4.

Kauden aikana on päästy pelaamaan todella tasaisia otteluita, ja niin nytkin. PetPetin alkulohkon ottelut olivat tiukkaakin tiukempia, hienoja pelejä. Lievä jännitys näkyi syöttövirheiden määrässä, mutta sitten kuitenkin meidän pelaajien hyökkäykset olivat tehokkaita. Alkulohkon hyvien pelien jälkeen päädyimme sijoille 7-9.

Hyvän ruokailun jälkeen pelasimmekin varmaan koko kauden ehjimmän ottelun Pyrinnön poikia vastaan. Liekö sitten ihan mahtavalla kannustuksella tähän osuutta, mutta kaikki vain tuntui loksahtavan paikoilleen ja meille voitto suoraan kahdessa erässä. Viimeisessä pelissä vastaan tuli Sapun pojat, joita vastaan ollaan pelattu tiukkoja pelejä ja voitettu vuoroin jos toisin. Tällä kertaa pojat veivät voiton. Sijoituksemme oli siis sarjassa kahdeksas.

Siltikin ei voi kuin ihmetellä, miten hyvin meidän pelaajat pelasivat lentopalloa: kaikki pelaajat tekivät hyökkäyksiä ja koko ajan pyrittiin pelaamaan vasta kolmannella yli. Jälleen nähtiin pitkiä palloralleja ilman koppeja, ne olivat ihan mahtavia. Hyvä Emma, Eero, Hertta, Iina, Iitu, Lotta, Richandra ja Saara.

Kiitos kaikille kannustajille ja tietysti turnauksen järjestäjälle JyLelle! Turnauskuvia voi käydä kurkkaamassa Jylen sivuilta ja ottelutulokset K-S LeKin sivuilta.

C-tytöt Idän Superin Ykkösiä!

PetPetin C-tytöt piipahtivat lauantaina 6.4. Joensuussa idän alueen supersarjan finaaliturnauksessa.
Sijat 1-5 olivat alkuasetelmissa odotusten mukaiset, ja lopputurnaukseen edettiin lohko- ja poolivaiheiden kautta nousujohteisesti.
Turnauksesta tiedettiin tulevan jo matkankin puolesta pitkä ja peräkkäisiä pelejä oli luvassa neljä. Pelit pelattiin Joensuun edustusjoukkueen kotisalissa, joten puitteet olivat hyvät. Myös turnausjärjestelyt olivat onnistuneet pieniä aikatauluhaasteita lukuunottamatta.

Turnausohjelma oli PetPetin kannalta tiukin mahdollinen. Ensimmäisenä vastustajana kohtasimme kotijoukkue Jujun, joka onnistui edellisessä kamppailussa viemään pisteet kotiin. Jujulta aiemmin puuttunut hyökkäysvoimaa ja rohkeutta oli selvästi tauon aikana löytynyt, mikä sopi meidän pelityylillemme täydellisesti. Omalla hyökkäyspelillä ja väliin mahtuneiden heittelypallojen voitoilla PetPet oli selvästi ottelua vievä osapuoli. Peräkkäisiä hyökkäyspisteitä tehtiin muutamissa tärkeissä paikoissa ja muuten ottelu eteni leppoisasti vaihtopistein. Lopputulos selvä 2-0 PetPetille.

Toisena vastaan asettui Uimaharjun Kari, jonka kanssa väännettiin kahta viikkoa aiemmin todella tiukka kamppailu ja Karin kokoonpano oli siitä vahvistunut ja pelikuri tiukentunut. Tämä asetelma pakotti myös meidät tiivistämään peluutusta ja vaihtojen määrää rajoitettiin normaalista poiketen. Kun passipeli loksahti paikalleen ja hyökkäystä saatiin toteutettua riittävän leveällä rintamalla - tämä tuotti tulosta. Ajoin peli muistutti "saksalaista jalkapalloa", josta lentikseen siirrettynä pelattiin hyvin pitkiä palloralleja jotka kenttänsä paremmin kuosissa pitänyt joukkue voitti. Jauhamisen tuloksena suora 2-0 voitto Petäjäisille.

Seuraavaan peliin oli myös ladattu paljon, sillä verkon toisella puolen palloa möyhensi Tervon Urheilijat. Aiemmat kohtaamiset olivat 2-2, joten tässä haettiin ratkaisua keskinäiseen paremmuuteen kauden osalta. Tervon peli perustui myös tässä turnauksessa hyvään liikkeeseen, mikä tekee joukkueesta hankalan vastustajan. Tyhjiä paikkoja ei kerta kaikkiaan meinannut löytyä hyökkäyksille ja heittelypeliin ei myöskään ollut eväitä lähteä. Muutosta omaan peliin haettiin varsin radikaaleilla kokoonpanomuutoksilla mutta ilman tulosta. Joukkueen peliin ilmestyi lukko, jonka purkaminen vaati yhden hävityn erän ja paluun aiempaan kokoonpanoon. Toisen erän tytöt veivät nimiinsä ja lopulta myös kolmannen jo varsin selvin numeroin. Petäjävedelle siis keskinäiset ottelut 3-2 ja viimeinen kohtaaminen 2-1.

Ennen viimeistä peliä mitalisija oli jo varma, mutta pelissä oli myös paljon enemmän. Tämän tytöt käsittivät ja pientä hermostuneisuutta oli ilmassa. Neljäs peli näkyi jo pelikunnossakin, sillä sairastumiset ja loukkaantumiset alkoivat puskea pintaan, eikä ilme ollut enää niin aurinkoinen. Hatsolan Dynamon aiemmat pelit turnauksessa olivat olleet hyvin tasaisia, joten helppoa matsia siitäkään ei ollut luvassa. Dynamon pelitapa poikkesi myös muista, joten siihen ei ollut mahdollisuutta valmistautua etukäteen. Niinhän siinä kävi, että myös tämä peli lähti tasaisesti käyntiin - tosin Hatsola oli se joka piti pientä kaulaa pelillisesti. Heidän pelinsä kuitenkin kaatui siihen samaan 20 pisteen rajaan, josta myös PetPet on joskus aiemmin kärsinyt ja se hyytyminen siivitti Petäjäiset 2-0 otteluvoittoon.

Ja mikä oli saldo? Finaaliturnaus - 4 peliä, 4 voittoa. Poolivaiheen viimeinen turnaus kuitattiin myös puhtaasti, joten tämän oli loistavaa jatkoa siihen.

Koko joukkue pelasi turnauksen häikäisevän upeasti ja taistellen. Nukahdukset kuuluvat asiaan, mutta niistä herättelyä varten mukana on valmennus :). Kentälläolleiden ja vaihtopenkin yhteistyö toimi mielestäni hyvin. Paljon vastuuta saaneet pelaajat pääsivät lepäämään kriittisillä paikoilla ja vastaavasti vähemmän vastuuta saaneet olivat kentällä juuri ratkaisujen hetkillä. Kaksi neljästä pelistä käännettiin vaihtopenkiltä nousseen ratkaisun kautta...tätä sanotaan joukkuepeliksi.

alt
Puhtaan pelin jälkeen tytöt saivat ansaitut kultamitalit kaulaansa ja hymyäkin alkoi jo löytymään.

Loppusijoitukset olivat siis:
I Petäjäveden Petäjäiset
II Uimaharjun Kari
III Tervon urheilijat
IV Hatsolan Dynamo
V Joen Juju

Kiitokset mukanaolleille kuskeille ja huollolle, jotka hoitivat myös kannustuspuolta.

Onnea vielä kerran koko joukkueelle idän superin mestaruudesta ja tsemiä tulevaan valtakunnalliseen finaaliturnaukseen 20.4.

VI

Millennium-kuulumiset 5.1.2013

F-tytöt

F-tyttöjoukkueen voimin lähdettiin kohtaamaan Milleniumin haasteet Kurikkaan. Jännitystä kihelmöineen bussimatkan jälkeen aloitettiin tuomarointivuorolla, josta saimme paljon uusia kokemuksia.

Eka peli oli Kurikan Ryhtiä vastaan, josta voitimme ensimmäisen erän. Loistava alku päivälle. Toka pelistä Jalasjärveä vastaan kerättiin huikeasti pisteitä. Kaikkiaan päivän aikana pelattiin 4 peliä.

Peleissä nähtiin paljon hyviä syöttöjä, loistavia hyökkäyksiä ja kiinniottoja. Mitalit kaulassa ja uupuneina lähdimme kotimatkalle. Joukkueen mielestä kaikista parasta päivässä oli, kun sai pelata. Voitetut pelit ja mitali olivat ihan ykkösjuttu.

Richana, Henna, Anni ja Laura

Mitalien jako

- PS

E-tytöt

Vietimme ihanan päivän Kurikassa. Tällä kertaa oltiin pelireissulla E-tyttöjoukkueen voimin, sillä turnaukseen ei ilmoittautunut riittävästi E-poikajoukkueita.

Aamuherätys oli klo 5.30. Ensimmäiseen peliin lähdimme vielä hieman unisin mielin. Hiekat karisivat kuitenkin silmistämme pois ja voitimme 2-0. Toisessa pelissä olimme virkeitä ja niin oli vastustajakin. Peli loppui tasapeliin 1-1. Olimme alkulohkossamme toisia ja pelasimme jatkossa sijoista 7-12.

Ensimmäisessä jatkolohkon pelissä ruuan jälkeen pelasimme jälleen tasapelin. Neljäs peli oli teknisesti paras peli, vaikka hävisimme 2-0. Tytöt tekivät tasaisen varmoja suorituksia. Hyökkäykset olivat hyvin sijoitettuja tyhjiin paikkoihin. Viides peli, joka ratkaisi loppusijoituksemme, päättyi Alajärven Ankkureiden niukkaan 2-1 voittoon. Jonkun verran alkoi jo pitkä päivä painaa jaloissa, mutta hyvin tytöt tsemppasivat. Meillä ehti myös olla ottelupallo, mutta niin vain jatkopallojen jälkeen Ankkurit oli parempi. Olimme siis kymmenensiä kaikkiaan 18 joukkueen sarjassa.

Kiitos kaikille läsnäolleille sekä tietysti kiitokset järjestäjille Kurikkaan!

Richandra, Emma, Saara, Hertta, Iitu ja Vilma

Iitu hyökkää

Pari pelikuvaa

- No & Pa & VI

Naiset ja C-tytöt Ladyt salissa -turnauksessa

Ladyt salissa -turnaus pelattiin Korpilahdella 13.10.2012. PetPetin naiset ja C-tytöt keräsivät mukaan kaksi joukkuetta, PettePin ja tePPetin.

Päivän aikana kukin joukkue pelasi 10 tiukkaa ja tasaista erää lentopalloa. Saldona oli PettePin niukka tappio pronssipelissä (eli neljäs sija), ja tePPetin viides sija kaikkaan seitsemän joukkueen turnauksessa.

Ottelut olivat tosiaan tiukkoja vääntöjä. Pelien tasaisuutta kuvaa se, että tePPet voitti alkulohkon pelissä turnauksen kolmosen, Korpilahden Pyrinnön tiistai-tiimin. Turnauksen voitosta pelasivat Pyrinnön B-tytöt ja Vakka-akat Toivakasta.

Kaiken kaikkiaan oli ihan sikakiva päivä. PetPetin C-tytöt ovat menneet aimo harppauksen eteenpäin sekä pelitaidoissa että -älyssä. Me vanhat päästiin peesaamaan, kun likat poimivat vastustajien lyönnit ja syötöt kuppiin.

Keskinäinen kamppailuhan tässä on vielä ratkottava, josko vaikka ennen pikkujouluja :)

Kiitokset hauskasta päivästä pelaajille ja tietysti järjestäjille Korpilahdelle!

Kuvassa PetteP ja tePPet Korpilahdella

Eemelit TUL:n mestaruusturnauksessa

Lauantaina 6.10. pelattiin TUL:n mestaruus. PetPetistä lähdettiin E-sekajoukkueen voimin. Pelaajat Saga, Eero, Iitu, Emma, Richandra ja Hertta lähtivät hyvällä asenteella pelaamaan. Hertta piti huolen kannustuksesta Jannen kanssa.

Ensimmäinen ottelu oli tiukka. Se hävittiin niukin naukin 2-0, eräpistein 14-25 ja 17-25. Vastustaja oli Kajastus. Seuraavana vastassa oli Veikot 2, joka oli selvästi vahvempi. He voittivat suoraan 2-0 pisteillä 25-5 ja 25-12. Kolmas peli, joka lähdettiin raivolla voittamaan, hävittiin kuitenkin 0-2.

Neljäs peli lähdettiin voittamaan, koska kukaan ei halunnuut tuomaroida enää. Niinhän se voitto sieltä tuli :)

Kiitos viikonlopusta: Iitu, Emma, Richandra, Saga, Hertta ja Eero! Kiitos myös kuskille :)

- PA

Kausi avattu C-tytöillä hyvällä fiiliksellä

TULin avoimet mestaruuskisat veivät C-tyttöjen joukkueen viikonloppuna Vilppulaan. Lauantain peleihin lähdettiin ilman paineita koestamaan miten alkusyksyn harjoittelu kantaisi tosipaikassa.

alt

Vastassa ensimmäisessä pelissä oli huikean iskuvoiman omannut Oriveden OrPo. Palloa tuli kovaa ja korkealta niin, että vaihtopenkilläkin hirvitti. PetPetin tytöt ottivat kuitenkin iskut vastaan hyvällä asenteella ja loistavia puolustuksia saatiinkin roppakaupalla. Torjuntaharjoitukset näyttivät myös jääneen hienosti mieleen, sillä muutamia torjuntapisteitäkin onnistuttiin kalastamaan. Peli eteni lähtökohtaisesta tasoerosta huolimatta vaihtopalloin ihan tasatahtia viidentoista pisteen hujakoille, jossa OrPo sitten molemmissa erissä onnistui venyttämään voittoon tarvittavan kaulan. Hyvä peli tappiosta huolimatta, vastustaja etenikin ansaitusti mitalipeleihin.

Lähes välittömästi ensimmäisen pelin jälkeen alkulohkon toisessa pelissä verkon takaa palloja iski Vilppulan Tähden 2-joukkue. Peli oli virheiden täyttämä, eikä oma kenttäpeli oikein missään vaiheessa loksahtanut ensimmäisen pelin tapaan uomiinsa. Vääntö oli kuitenkin tasaista vastustajankin mokaillessa ja antoi hyvät mahdollisuudet molemmille joukkueille erilaisiin kokoonpanokokeiluihin. Lopputuloksena kuitenkin VilTä2:n 2-0 voitto.

Ruokatauko tässä vaiheessa tuli tarpeeseen ja rivit kasattiinkin taas kolmatta peliä varten. Asenne ja pelaajien keskittyminen olivat paremmin kohdallaan sillä mahdollisen häviön seuraukset tiedettiin. Korpilahden Pyrintö oli uudistunut aika tavalla ja heidän pelinsä haki vielä uomiaan. Tässä peliä veikin sitten PetPet. Iloista rallattelua ja lyöntijuhlaa oli tällä kertaa kiva seurata, nyt antavana osapuolena oli PetPet. Tylyt eräluvut 25-8, 25-9 kertovat aika pitkälti jutun juonen.

Voiton myötä taistelun kohteeksi täsmentyivät sijat 5-6. Viimeisen ottelun vastustajaksi toisesta lohkosta määräytyi Saloisten Salama, jonka joukkue oli vajaa kymmenkunta sijaa ylempänä kesän powerissa (13. - petpet 21.). Tästä kehkeytyikin sitten varsinainen trilleri. Molemmat erät etenivät tasatahtia PetPetin ollessa kuitenkin hieman niskan päällä. Pariin otteeseen Salamat onnistuivat kipuamaan tasoihin ja ohikin, mutta onnistumiset torjuntatyöskentelyssä ja älykkäät ratkaisut verkolla nostivat PetPetin takaisin piikkipaikalle. Lopputulos PetPetille 25-17, 25-20 ei ehkä kuvaa väännön tiukkuutta mutta helli meitä ansaitulla viidennellä sijalla, joka vastaa hyvin päivän pelien tasoa.

alt

Turnaus ja peliesitykset kertoivat hyvin sen, mikä jo tiedossa olikin - peli on kehittynyt eteenpäin ison harppauksen ja joukkue pelaa lentopalloa. Pelissä on suunnitelmallisuutta, kentällä puhekin alkaa jo viriämään ja kuvioita uskalletaan kokeilla. Päivän peli olivat joukkueelle ensimmäiset kahden passarin systeemillä ja kaikki pelaajat omaksuivat systeemin hienosti. Myös kenttäohjaus toimi ja kaveria autettiin hyvällä hengellä.

Iloista peliä oli mukava katsella ja joukkueesta sai olla ylpeä. Hyvä tytöt!

Maanantain harkoissa sitten tarkemmin palautetta ja seuraavaksi käydäänkin niiden harvojen ongelmakohtien kimppuun.