Petäjäveden Petäjäiset

Power Cup 2010

Power Cup Seinäjoella 10.-13.6.2010

Seinäjoen Power Cupiin lähtijät Petäjäveden matkahuollossa

Lopputulokset:

F-tytöt 24. / 41 joukkuetta

F-seka 1. / 8. joukkuetta

E-tytöt tiikerisarja 51. / 89 joukkuetta

D-tytöt 9. / 87 joukkuetta

B-tytöt 23. / 36 joukkuetta

Mukana tukemassa Power Cup -matkaa: FysioCenter, Metso ja Lepomäen pensasmustikkatila

Ohessa pelaajien päiväkirjat turnauksesta:
B-tytöt

torstai 10.6.2010

Lähdimme Poweriin 8.55. Meillä alkoi peli 15.00. Peli oli Pieksämäkeä vastaan. Hävisimme 2-1 (Maijun joukkue). Ruoka oli hyvää. Aurinko paisto, oli kuuma, rusketuttiin hyvin.

perjantai 11.6.2010

Ensimmäinen aamu alkoi Noran ja Helin kauniilla laululla sekä stt:n säätiedotuksella Helin toimesta. Päivän sää oli lämmin, ja aurinko paistoi pilvien takaa. Meillä oli päivän aikana neljä peliä.

Kausalan Yritykselle hävisimme niukasti ja hyvällä pelillä 2-1, mutta Leppävirran Viri, Loimaan Jankko ja Sotkamon Jymy kaatuivat kaikki 2-1, halusimmehan ottaa turnauksesta kaiken irti, ja pelata koko rahan edestä. :-D
Illalla kämpillä heti suihkuun ja kaupassa käyntiä sekä rentoa yhdessä oloa. Päivän aikana tuli jälleen todistettua se, että aurinko ottaa myös pilvien välistä!!!

lauantai 12.6.2010

Herätys oli taas klo 7 aamulla kauniiseen Helin ja Noran lauluun. Ja perinteisiin stt:n säätiedotuksiin.
Pelillisesti me hävittiin kaikki neljä peliä puhtaasti 2-0. Ja vettä tuli. Viimeinen peli oli tiukkaa vääntämistä Plokin kanssa, mutta hävittiin.
Illalla oli kisabileet ja siellä oli Saurus, Deep Inside ja Joona Leppälä. Hyvä meininki! Otettiin myös kisailua bileiden temppuradalla. :-D 

sunnuntai 13.6.2010

Viimeisenäkin aamuna herätys oli seitsemältä. Onneksi ei tarvinnut pakata heti aamusta, vaan pystyimme keskittymään Powerin viimeisiin peleihin. Yhdeksältä oli ensimmäiseksi tuomarointi ja sen aikana taivaalla olleet sadepilvet repesivät ja pääsimme taas pelaamaan vesisateeseen. Ensimmäinen peli oli Valkealan Kajoa vastaan. "Aurinko paistoi, kaikilla loistava fiilis" ja silleen. Hävittiin kuitenkin 2-0. Powerin viimeinen peli oli Pieksämäen Tsemppiä vastaan. Jos olisimme hävinneet, olisimme joutuneet tuomaroimaan, joten voitimme pelin 2-0 ja pääsimme vapaalle (onnellisina mutta kuraisina), sen jälkeen syömään, koululle pakkaamaan ja suihkuun ja sitten katsomaan f-joukkueen palkintojen jakoa. Ja sitten eikun kotiin ja hei hei Power Cup 2010 Seinäjoki!!!

D-tytöt
Power Cup 2010 Seinäjoki

Uumama! :D PetPet is the best

Powerissa oli tosi kivaa! RONITSIT ja jätskit oli hyviä :D Söimme paljon ronitseja. Ensimmäisenä päivänä pelejä oli kaksi. Voitimme molemmat 2-0. Se oli lämmin päivä. Toisena päivänä oli neljä peliä, mutta hävisimme yhden 2-1 tosi tiukalla pelillä. Kolme muuta voitettiin 2-0.

Kaksi vikaa päivää oli sateista ja tuulista. Kolmantena päivänä satoi ja oli neljä peliä. Voitimme kolme ja hävisimme yhden. Lauantaina oli kisabileet.  Neljäntenä päivänä voitimme kaikki pelit. Kävimme pakkaamassa. Sitten palkintojenjakoon. Sitten lähdettiin kotiin. Parasta oli aamuherätykset. Myös ruoka oli hyvää ja terveellistä.

E-tytöt
perjantai 11.6.2010
Hävisimme neljä peliä ja voitimme yhden pelin.
Käytiin myös Anttilassa.


lauantai 12.6.2010
Voitimme kaikki pelit!!! Oli muuten ok sää, mutta vikan pelin aikana alkoi SATAA! Kävimme myös uimahallissa. :-D Ruoka oli HIRVEETÄ!
Oli neljä peliä ja me voitimme ne kaikki. Mulla oli tosi hauskaa. Me kävimme uimahallissa ja siellä mä hyppäsin eka kertaa kolmosesta. - Inka

sunnuntai 13.6.2010

Pelattiin kaksi peliä ja voitettiin viimeinen peli. Ruoka oli kamalaa ja meillä oli yksi tuomarointi.
Meillä oli kaksi peliä. Toinen voitettiin ja toinen jäi ihan vähän vaille että oltais voitettu. Ruoka oli tosi pahaa. Ja ainakin mulla oli tosi hauskaa. - Inka


F-seka
torstai 10.6.2010

Tänään voitettiin kaikki kaksi peliä. Pelit alkoivat kolmelta. Illalla käytiin uimassa. Uimassa nähtiin suihkulähde.


perjantai 11.6.2010

Tänään voitettiin kaikki kuusi peliä. Nyt ollaan voitettu kaikki pelit, ja vielä 2-0 tilantein, ylivoimaisesti.


lauantai 12.6.2010 Nooran synttärit

Tänään satoi kaatamalla. Mutta voitettiin kaikki paitsi yksi 2-0. Se voitettiin 2-1. Käytiin uimahallissa.


sunnuntai 13.6.2010

Tänään voitettiin yksi peli 2-0. Toinen peli hävittiin PerPoa vastaan kurakelillä 0-2. Saatiin kuitenkin kultaa.

F-tytöt

Aamulaulut

Perjantain aamulaulu 11.6.2010
(sävel: Rekkamies)

Huomenta tytöt hyvin pyyhkii.
Aurinko paistaa, pelataan!
Silmät auki, pelit alkaa,
arska paistaa.
Aamupala teitä nyt jo odottaa!

Lauantain aamulaulu 12.6.2010
(sävel: Mä näitä polkuja tallaan)

Mä näitä palloja hakkaan kai viimeiseen asti,
jotta pisteitä saataisiin enemmän.
Näiltä kentiltä löytyy se yhteinen rasti,
jossa kaikki me taistellaan rinnakkain!

Sunnuntain aamulaulu 13.6.2010
(sävel: Kulkuset)

Pelataan, pelataan, on päivä viimeinen.
Haikeana pakataan jo kamat kasseihin.
Passataan, isketään ja pelit voitetaan.
Hyvät jutut, ilot, naurut aina muistetaan!

On kotiinlähdön aika,
ei meitä sureta!
Nyt pillit pannaan pussiin
ja kohti kotia, hei!

Pelataan, pelataan...

laulujen sanat by HelyNora

Puhe by Lauba & Kiemura

Laura: Voi näitä aikoja! Kun kahdeksan vuotta sitten aloitimme lentopallon pieninä ja kokemattomina e-tyttöinä, emme osanneet odottaa millaisia kokemuksia ja haasteita harrastus toisi tullessaan!

Heku: "Ei olisi kyllä ikinä uskonu, että teistä jotain tulis niitten ekan pelikauden otteluitten perusteella!" Näin valmentajamme Timo on sanonut MONESTI!

Laura: Ekassa Powerissa Pieksämäellä vuonna 2003 pelasimme eri joukkueissa, Heidin onneksi. Heku joukkueineen voitti pronssia, kun taas meidän tiimi oli 50...

Heku: Matkaan on mahtunut hikiä ja kyyneliä, niin iloja kuin epäonnistumisiakin! Tähän astisen uramme huippuhetkiä on varmasti olleet SM-finaalit C-tyttöinä vuonna 2008, joissa sijoituimme 13. sekä Power Cup 2008 Savonlinnassa, jossa voitimme pronssia!

Laura: Viimeisin pelikautemme on ollut hieman erilainen joukkueen kokoonpanon muutosten takia, josta johtuen tavoitteet eivät ole ehkä täyttyneet, mutta hauskaa on ollut senkin edestä!

Heku: Kiitokset valmentajillemme Ristolle, Harrille, Sepolle ja Timolle, jotka ovat kestäneet meitä hyvin ja välillä vähemmän hyvin kaikki nämä vuodet! Kiitokset myös kaikille joukkuekavereille vuosien varrelta!

Laura: Haluttiin huvin vuoks ja urheilun kannalta pitää tämmöne pikku spiikki, ku ens kausi on niin epävarma pelaamisen kannalta, koska ei taida tulla joukkuetta ainakaan A-tyttöihin...! Ei meillä muuta, KIITOS!!!

Ja vielä viimeisenä valmentajien kommentteja tai kuvia joukkueista

B-tytöt

B-tytöt

D-tytöt

D-tytöt

E-tytöt tiikerisarja

Taas hieno Poweri takana - Kiitokset siitä kotijoukoille, mukana olleille ja kannustaneille vanhemmille sekä tietysti tytöille. Kauden mittaan tulevasta reissusta puhuttiin pelonsekaisesti ja tunnelmat vaihtelivat. Perusfiilis kaikilla tytöillä oli kuitenkin että sinne lähdetään - ja näin tehtiin.

Noora(makuulla), Inka (vasemmalla), Elina, Anniina,Veera, Laura, Ellinoora (nojaa polveen), Ville (takana), Iina-Maija (takana) 

Torstaiaamu valkeni normaalin sekavissa merkeissä ja puolihätäisen joukkuekuvan jälkeen suunnattiin kohti Seinäjokea. Matka meni niin nopeasti, että ensimmäisten taukokyselyiden aikaan olimme jo vahvasti Pohjanmaalla. Pikainen käynti majoituskoululla ja radalle!

Avajaisten jälkeen päästinkin sitten tositoimiin. Kauden mittaan ja myös tässä turnauksessa lähdettiin siitä että kaikki mukanaolevat pelaavat ja pelejä tulikin :) . Powercup jakautuu E-tyttöjen osalta alku-, jatko- ja loppusarjoihin joissa ensiksi selvitellään yleinen taso ja viikonlopun aikana alkusarjassa saatua sijoitusta tarkennetaan. Järjestelmä on raaka ja yksikin väärässä paikassa (to-pe) hävitty peli tiputtaa lopullista sijoitusta aika tavalla. Torstain ja perjantain pelit ovat alkusarjan pelejä, joita eemelimme pelasivat kahdeksan joukkueen lohkossa. Sarja oli todella kova ja mm. koko E-tyttöjen tiikerisarjan voittaja löytyi tästä lohkosta.

Torstain pelit menivät yksinkertaisesti nappiin. Aurinko paistoi taivaalla ja tyttöjen naamoilla ja molemmat ottelut (LeKi, NJ3) päättyivät voittoihin. Erityisesti ensikertalaisille (Inka, Laura, Elina) päivä oli varmasti jännittävä mutta se ei pelissä näkynyt (paitsi syötöissä koko joukkueella). Ilalla lähdettiin vielä koko joukkueen ja F-junnujen iloisen lauman kanssa läheiselle uimarannalle. Tytöt uivat ja valmentaja paleli vedessä uimavahtina...hrrrr.

Turnauselämä on aina vähän erilaista (voittaa kotiolot ? :)) ja päivän rasituksen karistaminen ei onnistu kovin helposti. Perjantai menikin sitten vähän niissä merkeissä. Tytöt myös jännittivät ja pallo pomppi minne sattuu. Pelejä oli tosin monta (5) ja taukoja ei juurikaan. Päivän saldona onnistuttiin taistelemaan yksi voitto. Kaksi peleistä vietiin kolmanteen erään, joten tiukkaa toisaalta oli. Perjantain peleissä kokemus oli rautaa ja Ellinoora, Anniina ja Noora pitivät joukkuetta pystyssä. Tosi tiukka päivä ja lepo tuli tarpeeseen...tosin valmentaja lupasi viedä sitä haluavat lyhyelle kauppareissulle Seinäjoen keskustaan - ja lunastettavaksi se oli tuokin lupaus tuli.Mukaan lähtivät Elina, Anniina, Ellinoora ja Veera. Noora, Inka ja Laura jäivät koululle toipumaan päivästä.

Kuumuus ja jännitys hellittivät nukutun yön jälkeen..lauantaille kun luvassa oli helpompia pelejä ja niiden jälkeen uimahallireissu. Etukäteen ennusteltiin myös kunnon vesisadetta ja pienen valmentajaneuvottelun jälkeen nopeutimmekin pelejä niin, että vain viimeinen peli oli kosteahko. Sateesta viis! Tytöt nappasivat pelissä kengät pois jaloista ja pallorallien kestäessä kuivailtiin käsiä - asenne oli kertakaikkisen hyvä! Päivä oli pelillisesti pelkkää riemua täynnä - rohkeita ratkaisuja, taistelupalloja ja hienoa kannustusta! Muutaman kerran huomasin kun naapurikentillä oikein kääntyivät katsomaan PetPetin mekastusta :) Viisi peliä, viisi voittoa. Mitäpä siihen lisäämään. Välissä hoideltiin tietty tuomaroinnit kuten muinakin päivinä. Tästä muistankin, että syksylle otetaan sitten kunnon tuomariopastusta - kenties ihan kurssi. Illalla mentiin sitten tutulla kokoonpanolla yhteisesti F:ien kanssa uimahalliin liuottamaan ja lämmittelemään kipeitä jäseniä (huolto+valmennus). Menoon mahtui tietysti uimahyppyja ja vesiliukumäkeä (tytöt) - eikä päivän mahdollinen väsymys enää näkynyt. Kisadisko jäi väliin ja tytöt herkuttelivat yhdessä F-junnujen kanssa majapaikassa.

Sunnuntai ja turnauksen viimeinen päivä on aina vähän haikea mutta toisaalta kaikki ovat iloisia kotiinpääsystä. Vesisade oli jatkuvaa kylmä meni ytimiin saakka. Pelejäkin pelattiin - kaksi, joilla saatiin selville sitten lopullinen sijoituksemme. Ensimmäisen hävityn ja toisen voitetun seurauksena tytöt tulivat lopulta sijalle 51. Joukkueita oli mukana 89, joten suoritus oli oikein hyvä. Pelien jälkeen sitten pakkausta, loppupaniikki ja palkintojenjako :) normaalikaavan mukaan...ja kotiin..

Vielä lyhyesti kaikista joukkueen tytöistä:

Anniina - Joka paikan höylä - ihan kirjaimellisesti ottaen - lähes aina pallon tiellä kun vastustaja luuli saavansa pisteen. Liikkuminen ehdottomasti porukan parasta.

Elina - Työskentely verkolla parani koko ajan, hienoja nostoja. Syöttö löytyi turnauksessa ja takakulman pommit olivat hyviä.

Ellinoora - Passariainesta (pienen höntyilyn jälkeen), varmaa syöttötyöskentelyä ja hyvä sijoittuminen kentällä takasivat paljon onnistumisia.

Inka - "Minä" löytyi, hyvää vastuunkantoa ja paljon tappopalloja. Kannustus saa vielä vähän hämilleen :)

Laura - Syöttöputket yllättivät vastustajat. Prinsessapeli :) unohtui perjantain jälkeen ja rohkeus omiin suorituksiin nousi huimasti - siitä todistetusti tulostakin

Noora - Laskelmoivaa peliä, vastustajat pelkäsivät syöttöä ja rakensivat ryhmitystään uusiksi. Pallovarmuus D-tasolla.

Veera - Rautaiset syötöt nuolivat verkkoa ja ruoho tuli tutuksi :) (pallopelastuksia ja kynittyjä kenttiä) Sunnuntain kylmä ja märkä iskivät pahiten.

Iina-Maija - Huolenpitoa ja kovaa huutoa (kentän laidalla). Välttämätön turnausvaruste.

F-seka

F-sekasarjan mestarit Saara, Hertta, Miro, huoltaja Pia ja valmentaja Sami

F-tytöt
Seinäjoen 2010 Power Cup -turnaus alkoi uskomattoman hienossa auringon paisteessa. Avajaisten tähtiesiintyjä Anna Abreu vielä loisti kilpaa auringon kanssa.
F-tytöt Wilhelmiina, Vilma ja Emma avasivat turnauksen torstaina kahdella upealla voitolla. Illalla ehdimme vielä käydä läheisellä uimarannalla uimassa. Päivä oli täynnä uusia tapahtumia meidän ensikertalaisillemme. Tästä oli kiva jatkaa tuleviin päiviin.
Perjantaina tytöillä oli neljä tiukkaa peliä, jotka niukasti kääntyivät vastustajille. Tytöt pelasivat kuitenkin vallan mainiosti. Hienot kopit, sormilyönnit ja alakauttasyötöt onnistuivat tytöiltä kuin vanhoilta tekijöiltä. Päivän aikana pelattiin neljä peliä ja tuomaroitiin kaksi. Tuomaroinnitkin sujuivat mallikelpoisesti. Pelirupeama oli oikein tiukka, koska huiliaikaa ei juuri ollut. Hyvin tytöt kuitenkin jaksoivat. Illalla sitten leikittiin majoituskoulun leikkikentällä ja huilattiin tiukan päivän jälkeen.
Lauantaina selvisimme jatkopeleistämme kastumatta. Viimeisen tuomaroinnin aikana alkoi vesisade, joka sitten jatkuikin pitkälle sunnuntaille. Lauantain ja sunnuntain pelit olivatkin haasteellisia, koska tuuli vei palloa. Tytöt hoitivat pelit kuitenkin hienosti läpi. Tuloksena oli ensikertalaisille hieno sijoitus 24. 41 tyttöjoukkueen joukossa.
Lauantai-iltapäivällä ehdimme käymään uimahallissakin. Jätskejä tuli syötyä ja turnaustunnelmastakin nautittiin. Mauro Berruton nimikirjoituksen ja hattaroiden kera oli varmasti mukava aloittaa kotimatka.
Kiitokset kovasti Wiltsulle, Vilmalle ja Emmalle! Minulla oli mukava Power Cup -turnaus, toivottavasti myös teillä. Haikein mutta hyvillä mielin tähän on kiva lopettaa F-nuorten parissa! Kiitos myös huoltaja Anne-Marille ja muille paikan päällä kannustaneille. Oli oikein mukavaa kuulla kannustusta kentän laidalta.

- VI

Kuvassa Virpi, Anne-Mari, Wilhelmiina, Vilma ja Emma

Valokuvia

bwd  Albumi 1/3  fwd

Sivustollamme käytetään evästeitä, joiden avulla parannamme käyttäjäkokemusta.