Petäjäveden Petäjäiset

C-tytöt Tassuturnauksessa

C-tyttöjen ensimmäinen tulikaste koettiin ei enempää, ei vähempää kuin perinteisessä Tassuturnauksessa Kauhajoella 1.-2.10. Matkaan lähdettiin nöyränä, sillä takana ei ollut yhtään pelattua peliä kuuden pelaajan systeemillä, harjoituksia vajaan kuukauden verran ja osa porukkaa lisäksi D-ikäisiä. Ensimmäinen tavoite olikin lähtörohkeuden kerääminen ja siinä onnistuttiin mainiosti, sillä mukaan lähti mukava 8 pelaajan ryhmä ja lisäksi vielä kaksi innokasta huoltajaa. Kotiin jäi vain kaksi pelaajaa - toinen sairastuvalla ja toinen pakottavalle reissulle.

Etukäteistieto oli lähinnä sillä tasolla, että vastustajat tulevat olemaan hirvittävän kovia jo ensimmäisestä vastustajasta lähtien.

Ensimmäisenä vastaan asettui Nurmon Jymy ja jo pelkkä lämmittely nosti sykkeet ylös ihan valmentajallakin. Nurmon C-ikäiset likat olivat pituudeltaan samaa kaliiberia kuin Petäjäisten valmennusporras eli karkeasti parikymmentä senttiä pidempiä kuin PetPetin C-tytöt. Kentälle uskaltauduttiin kuitenkin ja taistelumieli oli korkealla aivan kuten vastustajien kädetkin. Tässä matsissa saimme oppitunnin siitä, miten kovaa taso on huipulla - muistaen tietysti että vastustajat olivat tosi kokenutta kaartia ja valikoituneet ykkösjoukkueeseen isosta pelaajamassasta. PetPetin aseet olivat selkeästi puolustuspelissä, missä tytöt onnistuivatkin hienosti. Numerot olivat karut 2-0 Nurmolle mutta erityisenä mainintana pelistä sanottakoon vaihtopenkiltä tilannetta kääntämään tulleen Elinan loistava torjunta, joka oli näiden C-tyttöjen kaikkien aikojen ensimmäinen! Tätä juhlittiin koko joukkueen voimin :)

Lauantaina toisena vastustajana kentälle asteli etukäteen kovaksi tiedetty Oulunsalon Vasama - Osva ykkösjoukkueensa voimin. Lähtötilanne oli sama kuin Nurmonkin kanssa, eli vastustaja oli selkeästi huikean kokenut ja tytöt pitkän huiskeita. Tässä pelissä sävelet ennakkoasetelmista huolimatta saneli kuitenkin PetPet. Ennakkoluuloton hyökkäyspeli täsmäjujuilla ja huolellista puolustuspeliä kaikilta tytöiltä ja PetPet vei ekan erän numeroin 25-23. OsVan peli meni tästä täysin sekaisin ja tyttöjemme pitäessä tason samana - toinen erä kuitattiin PetPetillä numeroin 25-14 ja koko ottelu 2-0! Tässä ottelussa Senni oli vailla vertaa.

Liekö sitten hyvänolon tunne vai maittava ruoka, mutta Laihian Lujan kakkosjoukkuetta vastaan esitys oli vaisu ja pallo pomppi vastustajalle joka rankaisi armotta huolimattomasta pelistä. Lopputulos 2-0 laihialle oli aivan oikeutettu sillä molemmissa erissä onnistuttiin hukkaamaan jo selvältä vaikuttanut johtoasema omaan huolettomaan ja huolimattomaan peliin.

Päivän viimeisessä ottelussa vastaan tuli tuntematon Ylihärmän Junkkarit. Tämä porukka oli kuitenkin selkeästi päivän kovin, ja numerot olivat samalla tasolla kuin Nurmon ottelussakin. Lopputulos 2-0.

Sunnuntaina pelejä jatkettiin hyvin nukutun yön (heh) ja koulumajoituksen jälkeen. Sunnuntaina peli oli paljon vapautuneempaa, sillä pelikokemusta oli ja takana päivän verran. Otteluita oli kolme, joista kuitattiin kolme helppoa voittoa. Pelihuumori ja asenne olivat tosi korkealla koko päivän ja tytöt tukivat ja kannustivat toisiaan koko joukkueen voimin niin, että sali raikui ja uteliaita katsojia ilmestyi tuon tuosta oven pieliin ja yläkatsomoon. Päänahat korjattiin siis kotijoukkue Kauhajoen Karhuilta, Nurmon Jymyn kakkosjoukkueelta ja Raahen Lentopallolta. Päivän mittaan innostuttiin jo hieman kokeilemaan rajojakin ja mm. Paju naputti painavia yläkautta syöttöjä useamman suoran pisteen verran. Toiselle päivälle huomionarvoista oli myös se, että kaikki olivat ratkaisijoita eikä joukkueen menestys nojannut kenenkään yksinäisillä harteilla.

Lopputuloksissa PetPet oli neljällä voitolla 11:s tasapisteissä Laihian kanssa - mikä on hieno saavutus. Rahkeita on näillä tytöillä jatkossa vielä paljon korkeammallekin.

Paluumatka voitokkaan sunnuntain jälkeen oli rento ja Alavudella pysähdyttiin hieman taukoilemaan, syömään ja nauttimaan palkintojätskit.

Turnaus oli hieno, sillä useita tavoitteita juuri aloittaneelle ryhmälle saavutettiin jo ensimmäisessä pelirupeamassa: Lähdettiin mukaan turnaukseen, Kaikki saivat onnistumisia, Voitettiin erä, Voitettiin ottelu ja lopulta saatiin myös peli sovitun ja harjoitellun kuvion mukaiseksi.

Hyvä mieli jäi, kiitos tytöt - Anniina, Elina, Jenni, Karoliina, Noora, Paju, Sari ja Senni.

VI

Sivustollamme käytetään evästeitä, joiden avulla parannamme käyttäjäkokemusta.