Petäjäveden Petäjäiset

Lentopalloilijoiden alkukauden kuulumisia

Lentopallokausi on käynnistynyt vauhdikkaasti. Sarjatoimintaan on ilmoitettu pitkiin aikoihin ennätysmäärä joukkueita: kaksi E-tyttöjen joukkuetta, D-tyttöjen, D-poikien ja D-sekajoukkue, C- ja B-tytöt sekä naisten 3.-sarjajoukkue. Lisäksi F-junnut osallistuvat Keski-Suomen maakunnan järjestämiin toimintapäiviin, joista kauden ensimmäinen jo järjestettiin Petäjävedellä.

Kaikilla joukkueilla on jo alkanut sarjakausi, osalla on ollut kaksikin turnausta. Ja hyvältä vaikuttaa kaikkien osalta! Vain B-tytöissä on suurin osa ns. vanhempaa ikäluokkaa, kaikissa muissa joukkueissa suurin osa pelaajista on ns. nuorempaa ikäluokkaa. Näin ollen suurimmalla osalla pelaajista muuttuivat pelisäännöt joukkueen koosta lähtien. Hyvin on uudet taidot kuitenkin omaksuttu ja hienoa tulosta tulee.

Valmentajatilanne on nyt erinomainen, mutta aina mahtuu salille lisää aikuisia. Kaikki vastuuvalmentajat ovat käyneet vähintään I-tason lentopallovalmentajakoulutuksen. Apuvalmentajia on ollut myös mukavasti salilla. Lisämausteena tällä kaudella on ollut vierailevat valmentajat eri teemoilla: Lahden Jukan kesäiset loikkatreenit, Kaartisen Sarin kuntopiiriharkat ja Siika-ahon Pentin passarireenit ovat olleet kullanarvoisia. Myös Suomen Lentopalloliiton aluekehittäjä Pertti Kulluvaara saapui seuravierailulle lokakuun puolivälissä. Hän veti mainiot harkat sekä F-D-ikäisille että isommille tytöille ja naisille. Lisäksi hän osallistui F-junnujen toimintapäivään.

Pelaajien vanhemmat ovat olleet hyvin mukana toiminnassa. Junnujen kotiturnauskahviot notkuvat herkullisia tarjottavia. Kannustajia on riittänyt sekä koti- että vierasturnauksiin. Suurkiitokset tästä, se lämmittää sekä valmentajia että varmasti myös pelaajia. Myös S-marketin talkoot sujuivat sutjakkaasti, kun tekijöitä oli paljon. Kiitos vielä kauppiaalle luottamuksesta homman suhteen.

Kintauden koulun lentispäivä

Kintauden koulu ilmoittautui mukaan koululentiskampanjaan, jota vietettiin viikolla 44. Koulu sai Lentopalloliitolta materiaalipaketin ja pallon. PetPetin lentopallojaosto lähti tähän myös mukaan ohjaten lentistunnin jokaiselle luokalle vähän erilaisilla teemoilla.

Päivän aikana opeteltiin lentopalloilijan valmiusasentoa mm. hippaleikin avulla, tehtiin sormi- ja hihalyöntejä sekä alakauttasyöttöjä ja jopa hyökkäyksiä. Lentopallo on lajina suhteellisen vaativa, joten varsinaista lentopallopeliä ei päivän aikana pelattu. Erilaisia pienpelejä tai kisoja kuitenkin pelattiin eri teemoituksella jonopallosta tarkkuuskisoihin ja smashballiin saakka.

Oppilaat ja opettajat olivat todella hienosti mukana tunneilla. Osa harjoitteista oli haastavia, mutta hyvin lapset jaksoivat opetella uutta ja keskittyä annettuihin ohjeisiin. Kiitos siis koulun väelle lämpimästä vastaanotosta ja aktiivisesta otteesta päivän aikana!

Sivustollamme käytetään evästeitä, joiden avulla parannamme käyttäjäkokemusta.