Petäjäveden Petäjäiset

Petäjäisten juniorit haastoivat Pohjanmaan lakeuksilla

PetPetin lentopallojuniorit F-, E- ja D-joukkueilla osallistuivat 3.1. Millennium-turnaukseen Kurikassa. PetPet pääsi näyttämään aakeilla laakeilla, että Keski-Suomessakin osataan pelata lentopalloa.

Voitokas F-joukkue osallistui yhdeksän joukkueen sarjaan sekajoukkueella ja oli turnauksen ainoa puhtaan pelin joukkue ilman erätappioita. Turnauksessa kaatuivat Kyrön Voima, Jalasjärven Jalas, Kurikan Ryhti sekä kaksi Nurmon Jymyn joukkuetta. Jalas pelasi poikajoukkueella, muut vastustajat tyttöjoukkueilla. Joukkueen esitys Kurikan turnauksessa oli tasainen. Omien viiden voitokkaan pelin lisäksi joukkue sai arvokasta kokemusta hoitamalla kahden ottelun tuomaroinnit sekä kirjuritehtävät. Henki oli hyvä ja kavereita kannustettiin virheidenkin jälkeen. Päivän kohokohtia olivat Sagan tarkat sijoitukset aloitusruudusta, Benjaminin jäätävät hyökkäykset sekä Sannin ja Matiaksen uhrautuvat hakupallot kentän pinnasta. Joukkueen valmennusjohto oli erittäin tyytyväinen joukkeen peli-ilmeeseen ja -asenteeseen. Voitokkaan turnauksen arvoa nostaa myös se, että turnaus oli kahdelle joukkueen pelaajalle vasta alkavan lentopallouran toinen.

E-juniorit osallistuivat 12-joukkueen kovatasoiseen turnaukseen ja vastatuuli peleissä oli puhaltaa tytöt nurin. Tytöt pelasivat uudella kokoonpanolla ja vastustajamme alkulohkossa olivat kovat: Kauhajoen Karhun ja Nurmon Jymyn teknisesti taitavat ja liikkuvat joukkueet. Päivän ensimmäinen koitos päättyi 1-1 tasapeliin, mutta eräpisteissä otettiin voitto. Toinen peli olikin Jymyn jytkettä vastaan ja hyvästä yrityksestä huolimatta hävittiin 2-0. Kun taistelu sijoista 1-8 alkoi, saatiin vastustajaksi Nurmon Jymyn toinen joukkue. Vastustaja osasi sijoittaa aloitussyötöt ja hyökätä kolmella kosketuksella meidän kentän tyhjiin paikkoihin. Toinen puhdas häviö harmitti joukkuetta, mutta se saatiin käännettyä voitontahdoksi neljännessä pelissä Kauhajoen Karhun toista joukkuetta vastaan: voitto ei tullut helpolla, mutta erityisesti vaihtopenkin kannustus oli ihan uudella tasolla ja antoi potkua. Viimein peli Laihian Lujaa vastaan oli tiukin ja päättyi niukasti PetPetin voitoksi. Tyttöjen sijoitus viidenneksi kovassa turnauksessa oli todella hyvä. Annin ja Richannan hyvät syötöt, Hennan hienot nostot, Jennan tasaisesti hyvä suoritus, Venlan hyvin sijoitetut hyökkäykset ja Lauran vaikeiden pallojen haut pelastivat päivän. Turnausvalmentajat kiittävät joukkuetta hienosta ja kokemusrikkaasta reissusta.

D-tytöt lähtivät Kurikkaan kuuden tytön voimin. Mukana olivat Milla Kumpunen, Neea Kouvonen, Richandra Lehtinen, Netta Kotka, Emma Siirilä ja Silja Lehtonen. Ensimmäisten kahden pelin vastustajat olivat kovia: molemmat hävittiin, mutta aina ei voi voittaa. Jatkosarjan peleissä alkoi tytöilläkin peli kulkemaan. Seuraavat kaksi ottelua voitettiin ja oltiin oman jatkosarjan ykkösiä. Tytöt uskaltautuivat kokeilemaan iskulyöntejä ja muikea onnistumisen hymy tuli kasvoille, kun sai iskettyä verkon yli. Sijoituspeliä tytöt joutuivat odottelemaan yli tunnin ja ensimmäinen erä hävittiin. Toinen erä päättyi 19-21. Kaikkiaan D-tyttöjen sarjassa pelasi 18 joukkuetta, me olimme 14. Tytöillä oli todella hyvä henki ja jaksoivat hyvin, vaikka päivä oli pitkä. Superisot kiitokset myös mukana olleille vanhemmille kannustuksesta, huollosta ja autokuskina olemisesta.
- Pentti Siika-aho, Maarit Bendeçon ja Arja Manninen

Sivustollamme käytetään evästeitä, joiden avulla parannamme käyttäjäkokemusta.