Petäjäveden Petäjäiset

Kirjautuminen

C-tytöt Idän Superin Ykkösiä!

PetPetin C-tytöt piipahtivat lauantaina 6.4. Joensuussa idän alueen supersarjan finaaliturnauksessa.
Sijat 1-5 olivat alkuasetelmissa odotusten mukaiset, ja lopputurnaukseen edettiin lohko- ja poolivaiheiden kautta nousujohteisesti.
Turnauksesta tiedettiin tulevan jo matkankin puolesta pitkä ja peräkkäisiä pelejä oli luvassa neljä. Pelit pelattiin Joensuun edustusjoukkueen kotisalissa, joten puitteet olivat hyvät. Myös turnausjärjestelyt olivat onnistuneet pieniä aikatauluhaasteita lukuunottamatta.

Turnausohjelma oli PetPetin kannalta tiukin mahdollinen. Ensimmäisenä vastustajana kohtasimme kotijoukkue Jujun, joka onnistui edellisessä kamppailussa viemään pisteet kotiin. Jujulta aiemmin puuttunut hyökkäysvoimaa ja rohkeutta oli selvästi tauon aikana löytynyt, mikä sopi meidän pelityylillemme täydellisesti. Omalla hyökkäyspelillä ja väliin mahtuneiden heittelypallojen voitoilla PetPet oli selvästi ottelua vievä osapuoli. Peräkkäisiä hyökkäyspisteitä tehtiin muutamissa tärkeissä paikoissa ja muuten ottelu eteni leppoisasti vaihtopistein. Lopputulos selvä 2-0 PetPetille.

Toisena vastaan asettui Uimaharjun Kari, jonka kanssa väännettiin kahta viikkoa aiemmin todella tiukka kamppailu ja Karin kokoonpano oli siitä vahvistunut ja pelikuri tiukentunut. Tämä asetelma pakotti myös meidät tiivistämään peluutusta ja vaihtojen määrää rajoitettiin normaalista poiketen. Kun passipeli loksahti paikalleen ja hyökkäystä saatiin toteutettua riittävän leveällä rintamalla - tämä tuotti tulosta. Ajoin peli muistutti "saksalaista jalkapalloa", josta lentikseen siirrettynä pelattiin hyvin pitkiä palloralleja jotka kenttänsä paremmin kuosissa pitänyt joukkue voitti. Jauhamisen tuloksena suora 2-0 voitto Petäjäisille.

Seuraavaan peliin oli myös ladattu paljon, sillä verkon toisella puolen palloa möyhensi Tervon Urheilijat. Aiemmat kohtaamiset olivat 2-2, joten tässä haettiin ratkaisua keskinäiseen paremmuuteen kauden osalta. Tervon peli perustui myös tässä turnauksessa hyvään liikkeeseen, mikä tekee joukkueesta hankalan vastustajan. Tyhjiä paikkoja ei kerta kaikkiaan meinannut löytyä hyökkäyksille ja heittelypeliin ei myöskään ollut eväitä lähteä. Muutosta omaan peliin haettiin varsin radikaaleilla kokoonpanomuutoksilla mutta ilman tulosta. Joukkueen peliin ilmestyi lukko, jonka purkaminen vaati yhden hävityn erän ja paluun aiempaan kokoonpanoon. Toisen erän tytöt veivät nimiinsä ja lopulta myös kolmannen jo varsin selvin numeroin. Petäjävedelle siis keskinäiset ottelut 3-2 ja viimeinen kohtaaminen 2-1.

Ennen viimeistä peliä mitalisija oli jo varma, mutta pelissä oli myös paljon enemmän. Tämän tytöt käsittivät ja pientä hermostuneisuutta oli ilmassa. Neljäs peli näkyi jo pelikunnossakin, sillä sairastumiset ja loukkaantumiset alkoivat puskea pintaan, eikä ilme ollut enää niin aurinkoinen. Hatsolan Dynamon aiemmat pelit turnauksessa olivat olleet hyvin tasaisia, joten helppoa matsia siitäkään ei ollut luvassa. Dynamon pelitapa poikkesi myös muista, joten siihen ei ollut mahdollisuutta valmistautua etukäteen. Niinhän siinä kävi, että myös tämä peli lähti tasaisesti käyntiin - tosin Hatsola oli se joka piti pientä kaulaa pelillisesti. Heidän pelinsä kuitenkin kaatui siihen samaan 20 pisteen rajaan, josta myös PetPet on joskus aiemmin kärsinyt ja se hyytyminen siivitti Petäjäiset 2-0 otteluvoittoon.

Ja mikä oli saldo? Finaaliturnaus - 4 peliä, 4 voittoa. Poolivaiheen viimeinen turnaus kuitattiin myös puhtaasti, joten tämän oli loistavaa jatkoa siihen.

Koko joukkue pelasi turnauksen häikäisevän upeasti ja taistellen. Nukahdukset kuuluvat asiaan, mutta niistä herättelyä varten mukana on valmennus :). Kentälläolleiden ja vaihtopenkin yhteistyö toimi mielestäni hyvin. Paljon vastuuta saaneet pelaajat pääsivät lepäämään kriittisillä paikoilla ja vastaavasti vähemmän vastuuta saaneet olivat kentällä juuri ratkaisujen hetkillä. Kaksi neljästä pelistä käännettiin vaihtopenkiltä nousseen ratkaisun kautta...tätä sanotaan joukkuepeliksi.

alt
Puhtaan pelin jälkeen tytöt saivat ansaitut kultamitalit kaulaansa ja hymyäkin alkoi jo löytymään.

Loppusijoitukset olivat siis:
I Petäjäveden Petäjäiset
II Uimaharjun Kari
III Tervon urheilijat
IV Hatsolan Dynamo
V Joen Juju

Kiitokset mukanaolleille kuskeille ja huollolle, jotka hoitivat myös kannustuspuolta.

Onnea vielä kerran koko joukkueelle idän superin mestaruudesta ja tsemiä tulevaan valtakunnalliseen finaaliturnaukseen 20.4.

VI

Sivustollamme käytetään evästeitä, joiden avulla parannamme käyttäjäkokemusta.