Petäjäveden Petäjäiset

Töllin Taipaleen juoksun lähtöpaikka on Petäjäveden keskustasta vanhan kivisen rautatiesillan alta. Reitti kulkee Verkkalantietä siltoja ihaillen Töllin taukopaikalle ja edelleen Syrjäharjuun ja upean Pengerjoen kosken ylittäen vanhalle maantielle. Tästä edetään hautausmaan vierustaa ja Jämsänveden rannan harjua pitkin maaliin Kirveslahden satamaan.

Reitin pituus on noin 11,4 km. Lapsille on oma Junnu Töllin Juoksu, joka erkanee Verkkalantieltä omaksi noin 3,5 km lenkiksi palaten Siltatietä keskustaan ja siitä edelleen samaan maaliin Kirveslahden satamaan.

Voimassa olevat reittiennätykset:

Miehet: Miika Takala, JKU 37:44

Naiset: Sini Alusniemi, JKU 43:19

 


XI Töllin Taipaleen juoksu järjestettiin 6.7.2022 osana Keski-Suomen kylähölkkäsarjaa. Juoksuun osallistui 47 juoksijaa. 

Kiitos jälleen aktiiviselle talkooväelle ja juoksun tukijoille!

Juoksun tulokset pdf-tiedostona.

Juoksun lähtö. Kuva: Petäjävesi-lehti, Lauri Partinen

Juoksu järjestettiin yhdessä Petäjäveden kunnan kanssa. Kiitos tuesta K-market Porkkana.

**

 

X Töllin Taipaleen juoksu juostiin 30.6.2021. Juoksuun osallistui kaikkiaan 50 juoksijaa, joista noin kymmenen oli ensikertalaista - toivottavasti tapaamme uudelleen. Harri Lamminsivu ja Matti Lehtonen ovat osallistuneet yhdeksän kertaa. Suurkiitos talkooväelle ja juoksun tukijoille!

Juoksun tulokset pdf-tiedostona.

2021 juoksun lähtö

 Juoksu järjestettiin yhteistyössä Petäjäveden kunnan kanssa. Juoksussa mukana:

2021tukijat

**

IX Töllin Taipaleen juoksu juostiin 1.7.2020. Juoksuun osallistui kaikkiaan 84 juoksijaa. Tänä vuonna piti huomioida muutamia erikoisjärjestelyitä, mutta niistäkin selvittiin. Suurkiitos talkooväelle ja juoksun tukijoille! Ensi vuonna vietetäänkin juhlavuotta.

Juoksun tulokset pdf-tiedostona.

Lyhyen lenkin lähtö

Pitkän lenkin lähtö

Juoksu järjestettiin yhteistyössä Petäjäveden kunnan kanssa. Juoksussa mukana:

**

VIII Töllin Taipaleen juoksu juostiin ke 3.7.2019. Tällä kertaa oli mainio juoksusää. Juoksijoita oli kaikkiaan 89. Roope Viitala, Harri Lamminsivu ja Matti Lehtonen ovat osallistuneet ensimmäistä juoksua lukuunottamatta kaikkiin muihin juoksuihin. Ensikertalaisiakin oli jälleen useita. Toivottavasti näemme vielä uudelleen.

Juoksun tulokset pdf:nä.

Suurkiitos kaikille juoksijoille ja talkooväelle!

Kiitos juoksun järjestelyissä mukana olleelle Petäjäveden kunnalle ja juoksun tukijoille:

**

VII Töllin Taipaleen juoksu juostiin 4.7.2018. Sateista säätä uhmasi kaikkiaan 72 juoksijaa. Juoksijoissa oli mukavasti myös ensikertalaisia, mm. Hartolasta. Viisi juoksijaa on osallistunut juoksuun kuudesti.

VII Töllin Taipaleen esite pdf-muodossa

Tällä kertaa reittiennätykset eivät rikkoutuneet. Miesten yleisen sarjan Juho Ylinen alitti ainoana 40 min juosten ajan 39:29.

Juoksun tulokset pdf-tiedostona.

Suurkiitokset osallistujille ja talkooväelle Jouko Suonsaaren johdolla. Kiitos juoksun tukijat: K-Market Porkkana, Petäjäveden Osuuspankki ja Petäjäveden kunta.

**

VI Töllin Taipaleen juoksu juostiin koleassa säässä 5.7.2017. Juoksijoita oli kaikkiaan 75 eri sarjoissa.

JKU:n Miika Takala paransi toisena vuonna peräkkäin reittiennätystä uusille minuuteille. Kivikova ennätysaika on nyt 37:44. 

Juoksun tulokset pdf-tiedostona. Lisää kuvia löytyy PetPetin facebook-sivun Töllin taipale VI -tapahtumasivulta.

Suurkiitokset juoksijoille ja talkooväelle sekä K-market Porkkanalle ja Petäjäveden kunnalle!

**

V Töllin Taipaleen juoksu juostiin 6.7.2016. Osallistujia oli kaikkiaan 91. Juoksun tulokset pdf-tiedostona.

Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Miika Takala juoksi reittiennätyksen uusille kymmenille. Ennätys on nyt 38.35.

Kiitos juoksijoille ja talkooväelle!

**

IV Töllin Taipaleen juoksu juostiin 1.7.2015. Aurinkoisessa kesäsäässä rikottiin jälleen uusi osannottajaennätys. Kaikkiaan 95 juoksijaa kirmasi reitille. Lapsia oli 15. Tällä kertaa reittiennätykset jäivät rauhaan. Miesten 40-sarjan nopein Matti Lehtonen oli koko joukon nopein. 

Juoksun tulokset. Kuvia palkintojenjaosta löytyy PetPetin Töllin Taipale -fbtapahtumasivulta. Suurkiitokset jälleen osallistujille ja talkooväelle.

**

III Töllin Taipaleen juoksu juostiin 2.7.2014. Juoksijoita oli kaikkiaan 74 aikuista ja 5 lasta, joten osallistujaennätys meni jälleen rikki.

Myös reittiennätykset menivät uusiksi. Joni Seppä Keuruulta löi entisen miesten ennätyksen, uusi ennätys on nyt 0:40:45. Naisten sarjassa Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Sini Alusniemi juoksi huikean uuden ennätysajan, 0:43:19. Juoksun tulokset. Kuvia palkintojenjaosta löytyy PetPetin Töllin Taipale -fbtapahtumasivulta. Kiitos kaikille osallistujille!

**

Toinen Töllin Taipaleen juoksu juostiin 3.7.2013. Tällöin juoksijamäärä tuplaantui edelliseen vuoteen, kaikkiaan 55 aikuista ja 10 lasta osallistui tapahtumaan. Juoksun tulokset.

Matti Lehtonen alitti aiemman reittiennätyksen ajallaan 0:42:06. Myös naisten ennätys meni rikki, sillä Milka Leppäsalmi juoksi ajan 0:51:13.

**

Töllin Taipaleen juoksu juostiin ensimmäisen kerran 7.7.2012. Juoksijoita oli kaikkiaan 32, joista aikuisia oli 23. Juoksun tulokset.

Markus Helander juoksi nimiinsä reittiennätyksen, aika oli 0:46:12. Naisten ennätys meni Eevi Nevalan nimiin ajalla 1:04:28.

 

Sivustollamme käytetään evästeitä, joiden avulla parannamme käyttäjäkokemusta.