Petäjäveden Petäjäiset

Biitsiturnausviikonlopun tunnelmia

Perinteinen biitsiturnee pelattiin lauantaina 11.7. ja heti perään sunnuntaina taisteltiin sekabiitsin merkeissä. Sää suosi molempina päivinä, vaikka olikin ehkä vähän totuttua kylmempi keli. Pientä sateen ripsautusta lukuun ottamatta turnaukset päättyivät juuri ennen rajumpaa sadetta.

Pelaajia oli tullut pelaamaan jälleen ympäri Keski- ja Etelä-Suomen. Korkialta-joukkueen kannustushuudot saattoivat kuulua takomarkkinoille saakka, mutta mikäs sen mukavampaa kuin kunnon meininki kentällä ja kentän laidalla.

Tiukkojen alkulohkopelien jälkeen neljän parhaan joukkoon taistelivat Turpot, Koskenpää, TPV ja Team kädettömät. Lohkovoittajat Turpot ja TPV kohtasivat tiukassa finaalissa, jonka TPV vei nimiinsä.

Sekabiitsin mestaruus ratkesi Verkon repijöiden ja Parraiden taistossa. Keuruulaiset Verkon repijät veivät tällä kertaa turnausvoiton selkein numeroin. Ensi vuonna pelataan uudelleen!

Kiitokset Ravintola Kanttarille, K-market Porkkanalle ja Soljuva Taloushallinnolle turnauspalkinnoista ja talkooväelle järjestelyistä.

Sekaturnaus 2015

Perinteinen sekalentisturnaus pelattiin 18.4.2015. Päivä oli myös Keski-Suomen päivä, jonka teemana oli urheilu, liikunta ja hyvinvointi. Näitä teemoja kunnioittaen päivä aloitettiin Petäjäveden Naisvoimistelijoiden hevilämpällä, jonka vedettiin  Kaartisen Sarin ja musiikin tahtiin. Kiitokset Sarille, ja paljon onnea 50-vuotiaalle Naisvoimistelijoille.

Kaikkiaan kahdeksan joukkuetta saapui ympäri Jyväskylän seutua liikkumaan hyvässä seurassa ja ehkä myös pelaamaan turnauksen voitosta. Vanhoja tuttuja joukkueita oli Puuppolasta, Vihtavuoresta, Kintaudelta ja PetPetistä. Uusia pelaajia tuli mukaan Suolahdesta ja Jyväskylästä.

Rento pelitunnelma täytti salin jo heti aamun ensimmäisestä vihellyksestä alkaen ja sitä riitti aina viimeiseen palloralliin saakka. Alkusarjalohkoissa ratkottiin sijoitukset jatkopeleihin ja välieriin. Turnauksen voiton ja palkintopallon otti lopulta aika selvästi Palloilijat. Kirput tuli toiseksi. Verkonkerääjät vei niukasti pronssipelin voiton Välilyöntiä vastaan. Esmot ja Pamaus pelasivat tiukan taistelun viidennestä sijasta. Ottelu päättyi Esmojen voittoon. PSP voitti B-tytöt ollen näin turnauksen seitsemäs.

Kiitos kaikille osallistujille ja tervetuloa mukaan uudelleen! Suurkiitokset turnauksen järjestelyihin osallistuneille: kahvioleipojille, Arjalle ja C-tytöille kahvio- ja saliavusta sekä loppusiivoukseen osallistuneille. Arpajaispalkinnot olivat jälleen kerran mahtavia. Kiitos K-market Porkkana, Metkuni, Parturi-kampaamo Leppälä, Petäjäveden Apteekki, Petäjäveden kunta, Petäjäveden Osuuspankki, Petäjäveden S-market, Petäjäveden Tekstiili, Petäjävesi-lehti, Pia Saramäki, Puupiippola, Radio Café, Ravintola Kanttari, Soljuva Taloushallinto Oy, Taipaleen luomu- ja matkailutila, Tavarahalli Standard Line, Verhoiluverstas Marja Saukko ja PetPetin lentisjunnujen vanhemmat.

palloilijat.jpg

C-tyttöjen sarjakausi päätökseen kotiturnauksessa

C-tyttöjen sijoitusturnaus pelattiin 11.4. Petäjävedellä. Vieraiksi saapuivat PerPo Rovaniemeltä, SalViVal Salosta, KaPo Karkkilasta ja JU Jurvasta. Koska joukkueita oli näin monta, niin otteluita pelattiin monarin lisäksi myös Kirkonkylän koulun salissa. Koulun sali asetti omat vaatimuksensa mataluudellaan ja ahtaudellaan, mutta se oli sama kaikille, joten hyvät pelit saatiin sielläkin pelattua. 

Päivä aloitettiin niukalla 29-31 erätappiolla KaPoa vastaan. KaPo oli lopulta turnauksen paras, joten meillä oli hyvä aloitus turnaukseen ja olimme heti hereillä.

Päivän aikana pelattiin kaikkiaan kymmenen ottelua, joista puolet päättyi 2-1. Tasaisia pelejä siis, mikä oli oikein mukavaa ja tietenkin myös opettaa enemmän pelaamaan. PetPetin tytöt pelasivat kerta kaikkiaan hienon turnauksen. Vähän ennakkoon hirvitti, koska oli vain seitsemän tyttöä ja kuitenkin neljä peliä. Hyvin tytöt kuitenkin jaksoivat ja onneksi säästyttiin loukkaantumisilta.

Päivän kruunasi revanssi JU:sta. AM-sijoitusturnauksessa Jurvan tytöt olivat hitusen parempia, mutta nyt PetPet vei ottelun 2-1. Tytöt pelasivat muutenkin ihan huippupäivän. KaPoa ja SalViValia vastaan meillä oli eräpalloja, mutta vastustajat veivät tällä kertaa voiton. Sijoituimme sarjassa 83. 112 joukkueesta. Ihan hyvin siihen nähden, että olemme ensimmäistä vuotta C-ikäisissä ja suurin osa pelaajista on vielä D-ikäisiä. :) Vastassa oli tänäänkin keskimäärin pari vuotta vanhempia tyttöjä kuin mitä meidän tytöt ovat.

Tytöt ovat menneet hyvin eteenpäin lentistaidoissa ja pelinluvussa. Hyökkäyksiin on tullut kovuutta ja välillä liikettäkin on ihan mukavasti kentällä. Kulluvaaran Pertin viimeistelyreenit torstaina sattuivat ihan nappiin: nelospaikan passeihin tuli lisää tarkkuutta ja tytöt muistivat hyvin hyökkäyksen vauhdinoton. Lotan syötöt olivat tänään ihan mahtavia. Hertalla oli maukkaita torjuntoja ja hyviä peippejä, Iitu näki peipeillleen aina tilaa vastustajan kentässä. Hennalla oli huikea liike ja kovat hyökkäykset koko päivän ajan. Emma on takakentän pelastus varmoilla suorituksillaan ja hyvällä sijoittumisellaan. Saara heitti tänään rohkeita nelospaikan passeja ja löyti hyvin myös takapasseillaan Hennan kakkospaikasta. Iina on vaan ihan sikahyvä puolustuspalloissa. Harva saa tehtyä samanmoisia yhden käden pelastuksia ja reikäpäisiä syöksyjä kenttään kuin hän. Vilma ja Wilhelmiina olivat tänään yu-leirillä, mutta heidän panoksensa lentiskentällä on ollut myös hurjan hyvä: molemmat tytöt hyökkäävät rohkeasti, Vilma puolustaa tarkasti ja Wiltsu on ihan omissa korkeuksissaan torjunnoissa.

Tytöillä on myös ihan huikeat kotijoukot. Viimeisen pelin aikana oli kyllä suuremmankin urheilujuhlan tuntua, kun vanhemmat lähtivät Salon valmentajaa vastaan kilpahuutoon. Tytöt olivat ihmeissään, mutta ihan mielellään laittoivat vanhemmat mahalleen ässäjuhlintaan. Ja mitkä leipomukset taas, huh huh. Suurkiitokset jälleen kaikille vanhemmille sekä kahvio- että saliavusta. Kiitokset myös tuomareille ja kirjureille :)

Seuraavaksi pelataan Vaasan Power Cupissa, mutta sitä ennen Henna ja Vilma pelaavat C-ikäisten ja Wiltsu, Lotta, Hertta, Emma ja D-joukkueen Saana pelaavat D-ikäisten K-S maakuntajoukkueessa Jämsässä Itä-Suomi Cupissa. Eiköhän me myös saada harkkavastustajia toukokuussa ja sitten tietysti kauden huipennus äitejä vastaan. Tämä on ollut kiva vuosi, en vaihtaisi pois ikinä.

- VI

B-tytöillä mahtipelit Tervossa

Lauantaina 24.1. piipahdettiin savonmualla Tervossa pelaamassa neljännen kierroksen aluesarjan ylemmän poolin turnaus. Matkan ajoitus meni nappiin ja pelaajat saivat riittävästi aikaa ennen ensimmäistä peliä - mikä näkyikin heti kentällä.
Normaalisti ensimmäinen peli on se vaikein mutta kotijoukkue TervU sopii PetPetin vastukseksi ja oma voimapeli saatiin heti käyntiin. Helppo 2-0 voitto ja vain pientä verenpaineen nousua valmennuksessa.
Toinen peli toi vastaaan Mikkelin Passarit jo neljättä kertaa tänä vuonna. Viimeksi Passarit olivat kotiturnauksessamme parempia joten revanssia haettiin. Kauden paras peli molemmilta - ehdottomasti. PetPet vei matsin kuitenkin 2-1. Aamulla otettu verenpainelääkitys oli jo tarpeen.
Viimeisessä ottelussa olikin sitten paljon pelissä. En ole varma, olivatko pelaajat tästä kartalla mutta ainakin vastustajasta se paistoi läpi heti alusta saakka. Joen Juju kohdattiin kerran aiemmin tällä kaudella ja heiltä tuli aika pahasti pataan (saatiin 11 ja 15 pistettä). Toisin kävi tällä kertaa. Joukkue pelasi hurmoksessa ensimmäisen erän ja JuJu kaatui 25-22. Tämä laukaisi ikävän kierteen ja toisessa erässä nähtiin todella harvinainen tapahtumasarja kun JuJu aloitti vahtopenkin, kentän ja jopa valmennuksen taholta törkeän huutelun. Pienen selvittelyn jälkeen erä saatiin pelattua loppuun mutta sen vei JuJu 25-17. Kolmas erä jääkin sitten aikakirjoihin yhtenä parhaista näkemistäni ja kokemistani. PetPet oli takaa-ajoasemassa koko alkuerän mutta käänne saatiin tilanteessa 7-10. Vaihtopenkiltä löytyi ratkaisu syöttönurkkaan. Puolenkymmentä peräkkäistä ässäsyöttöä romahdutti vastustajan, joka käytti niin aikalisänsä kuin vaihtonsakin. Lopulta päädyttiin tilanteeseen 13-13. Voittotulos 15-13 on maaginen. Voittamalla tuon erän PetPetin B-tyttöjen joukkue varmisti turnausvoiton puhtaasti 3-0. Tuon erän häviäminen pudotti hävinneen joukkueen alimmalle sarjatasolle...raaka peli.
 
Taistelu kannatti. Joukkue nousi turnausvoiton siivittämänänä viimeiseen poolivaiheen turnaukseen (pelataan 7.2.) 1-sarjaan ja varmisti samalla jo loistavan sijoituksen maanlaajuisessa B-tyttöjen sarjassa!

Petäjäisten juniorit haastoivat Pohjanmaan lakeuksilla

PetPetin lentopallojuniorit F-, E- ja D-joukkueilla osallistuivat 3.1. Millennium-turnaukseen Kurikassa. PetPet pääsi näyttämään aakeilla laakeilla, että Keski-Suomessakin osataan pelata lentopalloa.

Voitokas F-joukkue osallistui yhdeksän joukkueen sarjaan sekajoukkueella ja oli turnauksen ainoa puhtaan pelin joukkue ilman erätappioita. Turnauksessa kaatuivat Kyrön Voima, Jalasjärven Jalas, Kurikan Ryhti sekä kaksi Nurmon Jymyn joukkuetta. Jalas pelasi poikajoukkueella, muut vastustajat tyttöjoukkueilla. Joukkueen esitys Kurikan turnauksessa oli tasainen. Omien viiden voitokkaan pelin lisäksi joukkue sai arvokasta kokemusta hoitamalla kahden ottelun tuomaroinnit sekä kirjuritehtävät. Henki oli hyvä ja kavereita kannustettiin virheidenkin jälkeen. Päivän kohokohtia olivat Sagan tarkat sijoitukset aloitusruudusta, Benjaminin jäätävät hyökkäykset sekä Sannin ja Matiaksen uhrautuvat hakupallot kentän pinnasta. Joukkueen valmennusjohto oli erittäin tyytyväinen joukkeen peli-ilmeeseen ja -asenteeseen. Voitokkaan turnauksen arvoa nostaa myös se, että turnaus oli kahdelle joukkueen pelaajalle vasta alkavan lentopallouran toinen.

E-juniorit osallistuivat 12-joukkueen kovatasoiseen turnaukseen ja vastatuuli peleissä oli puhaltaa tytöt nurin. Tytöt pelasivat uudella kokoonpanolla ja vastustajamme alkulohkossa olivat kovat: Kauhajoen Karhun ja Nurmon Jymyn teknisesti taitavat ja liikkuvat joukkueet. Päivän ensimmäinen koitos päättyi 1-1 tasapeliin, mutta eräpisteissä otettiin voitto. Toinen peli olikin Jymyn jytkettä vastaan ja hyvästä yrityksestä huolimatta hävittiin 2-0. Kun taistelu sijoista 1-8 alkoi, saatiin vastustajaksi Nurmon Jymyn toinen joukkue. Vastustaja osasi sijoittaa aloitussyötöt ja hyökätä kolmella kosketuksella meidän kentän tyhjiin paikkoihin. Toinen puhdas häviö harmitti joukkuetta, mutta se saatiin käännettyä voitontahdoksi neljännessä pelissä Kauhajoen Karhun toista joukkuetta vastaan: voitto ei tullut helpolla, mutta erityisesti vaihtopenkin kannustus oli ihan uudella tasolla ja antoi potkua. Viimein peli Laihian Lujaa vastaan oli tiukin ja päättyi niukasti PetPetin voitoksi. Tyttöjen sijoitus viidenneksi kovassa turnauksessa oli todella hyvä. Annin ja Richannan hyvät syötöt, Hennan hienot nostot, Jennan tasaisesti hyvä suoritus, Venlan hyvin sijoitetut hyökkäykset ja Lauran vaikeiden pallojen haut pelastivat päivän. Turnausvalmentajat kiittävät joukkuetta hienosta ja kokemusrikkaasta reissusta.

D-tytöt lähtivät Kurikkaan kuuden tytön voimin. Mukana olivat Milla Kumpunen, Neea Kouvonen, Richandra Lehtinen, Netta Kotka, Emma Siirilä ja Silja Lehtonen. Ensimmäisten kahden pelin vastustajat olivat kovia: molemmat hävittiin, mutta aina ei voi voittaa. Jatkosarjan peleissä alkoi tytöilläkin peli kulkemaan. Seuraavat kaksi ottelua voitettiin ja oltiin oman jatkosarjan ykkösiä. Tytöt uskaltautuivat kokeilemaan iskulyöntejä ja muikea onnistumisen hymy tuli kasvoille, kun sai iskettyä verkon yli. Sijoituspeliä tytöt joutuivat odottelemaan yli tunnin ja ensimmäinen erä hävittiin. Toinen erä päättyi 19-21. Kaikkiaan D-tyttöjen sarjassa pelasi 18 joukkuetta, me olimme 14. Tytöillä oli todella hyvä henki ja jaksoivat hyvin, vaikka päivä oli pitkä. Superisot kiitokset myös mukana olleille vanhemmille kannustuksesta, huollosta ja autokuskina olemisesta.
- Pentti Siika-aho, Maarit Bendeçon ja Arja Manninen

Sivustollamme käytetään evästeitä, joiden avulla parannamme käyttäjäkokemusta.