Petäjäveden Petäjäiset

C-tyttöjen välierät ja sijoitusturnaus

C-tyttöjen kotiturnaus pelattiin 2.4. Petäjävedellä. JSP-PetPetin tytöt lähtivät turnaukseen haastavista asetelmista: pitkän pelitauon lisäksi moni pelaajista oli ollut sairaana ja edelleen toipilaana. Niinpä turnaukseen jouduttiin vähän muuttamaan totuttuja peliroolituksia. Hyvin pelaajat pystyivät pelaamaan myös vähän vieraammilla pelipaikoilla.

Vierasjoukkueet saapuivat Nurmosta, Joensuusta ja Varkaudesta. Päivä aloitettiin tiukalla taistelulla Nurmon Jymyä vastaan. Ensimmäinen erä meni vähän ihmetellessä, mutta toiseen erään löytyi jo tuttua taistelutahtoa. Kolmas erä oli tasaista vääntöä, jonka Jymy käänsi kuitenkin heille voitoksi ja näin ollen vei ottelun erin 2-1.

Joensuun Jujua ja Varkauden NMKy:tä vastaan pelattiin tiukkoja palloralleja, mutta molemmat vierasjoukkueet olivat meitä vahvempia iskulyöntien kovuudessa ja puolustustarkkuuudessa. Juju vei turnausvoiton, Varkaus toinen ja Jymy kolmas. Sarjakausi päättyy kolmen viikon päästä pelattaviin sijoitusotteluihin. JSP-PetPet pelaa tällöin sijoista 37-44, joukkueita on kaikkiaan 123.

Suurkiitokset jälleen huoltajille aivan mahtavista kahvioleivonnaisista, ruokailun järjestämisestä ja kaikesta avusta salissa! Vierasjoukkueiden valmentajat kehuivat kilpaa saliolosuhteita, järjestelyitä sekä leivonnaisten ja ruoan herkullisuutta, eikä tosiaan suotta. Kiitos myös Petäjäveden kunnalle ja K-market Porkkanalle tuesta turnausjärjestelyissä!

Sijoitusturnauksessa 23.4. Nurmossa vastaan tulivat kotijoukkue Jymyn lisäksi Kuusamon Pallokarhut ja AM-turnauksesta tuttu joukkue Kyrön Voima. Kuusamon PaKan tytöt olivat kautta linjan taitavampia ja kovakätisempiä kuin minkään muun joukkueen pelaajat. Heille ansaittu turnausvoitto. KyVo otti meistä revanssin voittamalla 2-1.

Viimeisessä ottelussa Jymyllä ei ollut mitään mahdollisuuksia. Meille siis selvä voitto 2-0. Tähän päättyi sarjakausi. Sijoitus oli jaettu 41. Kiitos runsaslukuisella kannustusjoukolle koko kaudesta!

C­-tyttöjen sarjakauden tapahtumia

JSP­-PetPetin C­tytöt pelasivat lauantaina 13.2. sarjakauden viimeisen pooliturnauksen. Tällä kertaa matkustettiin Kangasalle, LP Kangasalan vieraaksi SM­-liigajoukkueen kotisaliin.

Turnauksia on ollut kotiturnauksen lisäksi Kuopiossa, Vaasassa, Lempäälässä, Ala-­Härmässä ja Laihialla, joten matkakilometrejä on tullut joukkueelle ihan kohtuullisesti. Onneksi matkanteko on ollut turvallista Lehtosen Juhan ja Pirjon bussikyytien ansiosta.

Kangasalla turnaus aloitettiin ihan huippuhyvällä erällä Jalasjärven Jalasta vastaan. JaJa sortui virheisiin, ja erä oli taputeltu meille alta aikayksikön. Pallo on kuitenkin pyöreä, ja niin vain JaJa nousi peliin mukaan ja vei lopulta ottelun 2–1.

JSP­-PetPetin pelaajat keräsivät seuraaviin otteluihin rivit kuntoon, joten kahdessa jäljellä olevassa ottelussa ei tullut enää samanlaisia nukahduksia. Näin ollen kotijoukkue LP­K ja jo viime turnauksesta tuttu Vilppulan ja Oriveden yhdistelmäjoukkue Vlp­-Ov saivat kylmää kyytiä, kun JSP-PetPetin tytöt veivät molemmat ottelut 2–0. Puhtaat voitot takasivat meille turnausvoiton muiden otteluiden mennessä myös ristiin. Niinpä sarjan sijoituspeleissä lähdetään pelaamaan huhtikuussa sijoista 29–44 yli sadan joukkueen sarjassa.

Kauden aikana tavoitteena on ollut kehittää sekä pelaajien lajitaitoja että joukkueena pelaamista. Molemmissa on vielä tekemistä, eikähän tavoitteellisilla urheilijoilla kumpikaan osa­-alue tule koskaan valmiiksi. Oikealla tiellä kuitenkin ollaan. Siitä osoituksena nimenomaan se, että pienten notkahdusten ja nukahdusten ei anneta jäädä painamaan mieltä, vaan tehdään seuraavat suoritukset taas täysillä.

Kiitos jälleen paikan päälle tulleille kannustajille!

Kangasalan turnauksen tulokset 13.2.2016:
JaJa-­JSP–PetPet 2–1, 12–25, 25–17, 15–11
JSP-­PetPet–LP­K 2–0, 25–15, 25–18
Vlp­-Ov–JSP-­PetPet 0–2, 14–25, 24–26

- VI

Pienimmät palloilijat harjoittelevat liikunnan ilosta

Myös F-juniorit ovat aloittaneet toiminnan ja harjoitukset syksyllä. Ryhmässä on sekä uusia harrastajia, että jo aiempina vuosina lentopalloharrastuksen aloittaneita palloilijoita. F- junioreiden ryhmä on tarkoitettu 07-09 syntyneille, mutta myös hieman nuoremmat harrastajat ovat olleet tervetulleita. Kaudella 15 -16 F-junioreiden valmentajina toimivat Sanna Piispanen ja Riikka Korpi. Korvella on vahva koripallo - ja yleisurheilutausta, Piispanen on harrastanut lentopalloa. Tärkeimpänä me valmentajat pidämme sitä, että lapset liikkuvat ja siitä syntyy iloa. Toki siinä sivussa opetellaan pallon, lasten tärkeimmän liikuntavälineen, kanssa uusia asioita. Pelaillaan, leikitään, liikutaan ja siinä sivussa opetellaan lentopallon alkeita.

F-junioreiden ensimmäinen toimintapäivä järjestettiin 24. lokakuuta Petäjävedellä. Petäjävedelle saapui junioreita Säynätsalosta, Korpilahdelta ja Jyväskylästä. Toimintapäivien tarkoitus on nimensä mukaisesti järjestää lapsille liikunnallista toimintaa ja ohessa harjoitella ihan oikeita lentopallopelejä. F- juniorit eivät siis vielä pelaa sarjapelejä, mutta pelaamista opetellaan toimintapäivissä. Lasten mielestä parasta toimintapäivissä on eväät, leikit ja toiminta, jännitys, pelit sekä uudet tuttavuudet ja ystävät. Petäjäveden toimintapäivään osallistuivat PetPetistä Noah Bendecon, Simon Bendecon, Eino Poikonen, Pihla Kohvakka ja Venla Piispanen.

Seuraava toimintapäivä järjestetään marraskuun puolivälissä Jyväskylässä. Järjestäjäseurana tuolloin toimii JyväsLentis.

C-tyttöjen lentopallokuulumisia

Järvi-Suomen Pallo ja Petäjäveden Petäjäiset yhdistivät kaudelle 2015-16 C-tyttönsä yhteiseen joukkueeseen. Kotiseurana on JSP, ja nimenä JSP-PetPet. Yhdistämisen tuloksena saatiin C-tyttöjen joukkue pelaamaan valtakunnallista sarjaa, muutoin kumpikin seura olisi jäänyt ilman C-ikäisten sarjatoimintaa.

Kuopiossa pelatun tasoturnauksen jälkeen ensimmäinen varsinainen sarjan pooliturnaus pelattiin Laihialla 24.10. Matkaan lähdettiin Taksipalvelu Lehtosen Pirjon turvallisella kyydillä. Mukana oli koko 12 pelaajan joukkue: Ellanoora Lehtonen, Henna Rothovius, Hertta Saramäki, Iitu Kaartinen, Lotta Lahti, Matleena Remonen, Netta Hyökyvaara, Saara Inkinen, Sanna Martikainen, Silvia Messala, Sonja Mielonen ja Wilhelmiina Harju. Kiitos myös runsaslukuiselle kannustusjoukolle, joka tuli paikan päälle.

Turnaus alkoi ottelulla Kurikan Ryhtiä vastaan. JSP-PetPetin otteet olivat vähän uneliaita. Jokaisen pelaajan perustaso ja rutiini olivat kuitenkin vastustajaa parempia, joten otteluvoitto kirjattiin selvin numeroin meille. Valmennuksessa otettiin tietoinen riski vaihtamalla koko kuusikko erien välissä. Tällä kertaa se onnistui. Seuraava ottelu Laihian Lujaa vastaan olikin jo tasaisempi. Pelaajat taistelivat kuitenkin pelistä voiton tiukkojen vaiheiden ja onnistuneiden vaihtojen jälkeen.

Viimeinen peli Alahärmän Kisaa vastaan oli jälleen tiukkaa vääntöä. Ensimmäisessä erässä vähän ihmeteltiin, joten Kisa vei erän niukasti nimiinsä. Toisessa erässä JSP-PetPetin vaihtopelaajat onnistuivat kentälle tulossaan, ja Kisa menetti otteensa omaan tekemiseen. Ison pelaajaringin etu on se, että turnausta ei ainakaan pelaajien väsymisen takia hävitä. Aina löytyy joku, joka jaksaa pusertaa vielä vähän. Ja vaikka vaihdetaan pois kentältä, niin se ei tarkoita, että olisi pelannut huonosti. Joskus pelkkä vaihtaminenkin sotkee vastustajan pelin.
Tuloksena oli siis turnausvoitto, joka otettiin koko joukkueena. Ellanooran huikea puolustusliike ja rohkeat ratkaisut verkolla hämmensivät viimeisessä pelissä Kisan pelaamista ja toivat toisaalta meidän muille pelaajille lisäpontta omaan tekemiseen. Henna puolusti myös hyvin Alahärmän Kisan pelaajien kovia hyökkäyslyöntejä, ja läpi turnauksen suuntasi aloitussyöttöään järkevästi. Iitun, Netan ja Hertan tulo vaihdosta viimeisessä ottelussa piristi joukkuetta ja käänsi ottelun meille. He tekivät kentällä juuri sen, mitä heidän rooleihinsa kuuluukin. Silvian ja Sonjan kovat hyökkäyslyönnit horjuttivat vastustajia useampaan otteeseen. Wilhelmiina, Lotta ja Matleena pääsivät päättämään keskeltä palloja vastustajan kenttään. Sanna pelasti passarina monta kertaa heikon aloitusnoston, ja Saara taas jakoi passeja monipuolisesti.
Alahärmän Kisa jatkaa meidän kanssamme seuraavassa turnauksessa, joten revanssihenki on heillä varmasti kova. Nyt on kuukausi aikaa hiota yhteispeliä ja jokaisen pelaajan taitoja ennen seuraavaa turnausta. Töitä on tehtävä, mutta onneksi joukkue on siihen valmis. Hyvähenkisen joukkueen kanssa on kiva jatkaa kautta eteenpäin.

Sivustollamme käytetään evästeitä, joiden avulla parannamme käyttäjäkokemusta.