Petäjäveden Petäjäiset

PetPetin E-juniorit voitokkaina

PetPetin E-juniorit aloittivat voitokkaasti lentopallon Keski-Suomen maakuntasarjan kevätkierroksen. Tyttöjen joukkue pelasi lauantaina 14.1. Kortepohjan koululla JyLen järjestämässä turnauksessa hienoa ja iloista lentopalloa. Ensimmäisessä pelissä kaatui tiukan taistelun jälkeen Leppäveden Lepän Queens, joka koki kuluvan kauden ensimmäisen tappionsa E-tyttöjen maakuntasarjassa. Ensimmäinen erä oli menossa jo hyvää vauhtia Queensille, mutta PetPet kokosi itsensä ja nousi upeasti tiukasta tilanteesta 30-28 erävoittoon. Toinen erä päättyi tasaisen väännön jälkeen PetPetin tytöille 25-23 ja koko ottelu upeasti 2-0.

PetPetin E-tyttöjoukkue kohtasi turnauksessa myös Leppäveden Lepän Pantterit sekä JyLen kakkosjoukkueen. Molemmat pelit päättyivät selvin lukemin PetPetille 2-0. PetPet pelasi läpi turnauksen varmaa peliä. Varsinkin Sagan ja Jeninan syöttöpeli toimi hyvin, joka vieläpä parani turnauksen loppua kohden. Tytöt tarjoilivat vuorotellen lyhyttä ja pitkää syöttöä vastustajien kiusaksi. Sairaustapausten vuoksi joukkuetta täydensi E-junioreiden sekajoukkueesta lainattu Sanni, joka pelasi varman ja hyvän turnauksen varsinkin aloitussyötön vastaanotossa. Tyttöjoukkuetta valmensi totuttuun tapaan Kimmo, joka oli tyytyväinen joukkueen esitykseen.

E-Sekajoukkueella myös voitokas kevätkauden avaus

E-poikien lentopallon Keski-Suomen maakuntasarjassa PetPetin sekajoukkue avasi kevätkauden voitokkaasti kotiturnauksessaan sunnuntaina 15.1.2017. Vastaan asettuivat Pihtiputaan Ploki, Korpilahden Pyrintö sekä Jyväs-Lentis, jotka kaikki PetPet peittosi selvin luvuin 2-0. Tiukin paikka oli Jyväs-Lentistä vastaan, joka sai ensimmäisessä erässä 22 pistettä PetPetin sekajoukkueelta. Toinen erä olikin selkeää PetPetin näytöstä.

PetPetin sekajoukkue pelasi läpi turnauksen ennakkoon sovitun pelijärjestelmän mukaan. Aikaisempaa vaativampi pelitapa kehittää joukkuetta ja kevätkauden ensimmäisissä peleissä se tuotti myös hyvää tulosta. Joukkueen peli oli iloista ja pelivarmuus onkin kehittynyt huimasti syyskaudesta. Viime aikoina harjoituksissa tehty hyvä työ näkyi sunnuntain turnauksessa. Koko joukkue esiintyi varmasti sekä tasaisesti ja pystyi nollaamaan muutamat virheet ilman että niistä olisi syntynyt pitkiä pisteputkia vastustajille. Joukkueessa pelasivat yhtenäisenä ryhmänä Martti, Ben, Sanni ja Matias. Valmentajana toimi Pena ja onnistuneen turnauksen järjestelyt hoitivat mahtavalla panoksella pelaajien kotijoukot. Molempien joukkueiden sarjapelit jatkuvat helmikuun ensimmäisenä viikonloppuna, jolloin sekajoukkue matkustaa pelaamaan Saarijärvelle ja tyttöjen joukkue Leppävedelle.

Teksti: Pentti Siika-Aho

C-tyttöjen kotiturnaus 14.1.2017

Vuoden ensimmäinen C-tyttöjen lentopalloturnaus pelattiin 14.1.17 ”kotona”, Petäjävedellä. Vastustajiksi saapui kauden aikana jo tutuksi käyneitä seuroja ja joukkueita, Puijo Wolley Kuopiosta, PyU Pyhäselältä ja LeVi C2 joukkue Leppävirralta. Lähdimme peleihin ilman vaihtopelaajia kuuden tytön voimin ja käytännössä katsoen koko turnaus jouduttiin pelaamaan vain viidellä pelaajalla, kun Iitu Kaartisen käsi ei kestänyt vielä pelaamista. Muut joukkueessa pelanneet olivat Emma Siirilä, Richandra Lehtinen, Hertta Saramäki, Venla Heikkinen ja Laura Bendecon.

Ensimmäisessä pelissä LeVi C2-joukkuetta vastaan olimme alusta alkaen hereillä paremmin ja voitimme ensimmäisen erän hyvällä ilmeellä pelaten, vaikka kahdella viidestä olikin tässä vaiheessa polvivaivoja. LeVi ryhdisti otteitaan toisessa erässä ja voiton kautta mentiin kolmanteen erään, joka hävittiin niukasti pistein 13-15, ottelun päättessä LeVille erin 2-1. Epäonneksemme vielä kaksi pelaajaa satutti nilkkansa pelin aikana ja seuraavan pelitaukomme aikana paikkailtiin tyttöjä kuntoon.

Saimme kuitenkin tytöt vielä mukaan seuraavaan PyU:ta vastaan käytävään otteluun. Meidän tekeminen oli varmempaa ja taito riitti otteluvoittoon erin 2-0 vajaalla, sekä puolikuntoisella joukkueella! Tytöt näyttivät mitä taistelutahto on. Viimeiseen peliin emme enää voineet lähteä loukkaantumisista johtuen ja joudumme antamaan luovutusvoiton PuWo:lle. PetPetillä oli vähättelemättä turnauksen paras vastaanottopeli ja hyviä ”ässäsyöttöjäkin” päästiin todistamaan. Valmentajana toimi Petteri Heikkinen ja apuvalmentajana Virpi Inkinen.
Kotiturnauksen järjestelyt sujuivat erityisen hyvin. Kiitokset kuuluvat Virpi Inkiselle, joka toimi myös turnausvastaavana ja hoiti suurimman osan käytännön järjestelyistä. Pia Kiivaselle, joka hoiti ruokahuollon kaikille joukkueille, Jari Lehtiselle, joka tuomaroi kaikki päivän ottelut rautaisella varmuudella, kanttiinin myynnissä Anne-Mari Niemelle, Saara ja Noora Inkiselle kanttiinin myynnistä ja otteluiden kirjuroinneista ja myytävää leiponeille Kumpusille ja Kaartisille. Myös Petäjäveden kunnalle kiitos ruokailun järjestämisen mahdollistamisesta sekä K-Market Porkkanan sponsoroimasta tuesta turnauksen ja PetPetin hyväksi. Seuraavaan C-tyttöjen turnaukseen lähdetään helmikuun ensimmäisenä viikonloppuna, jälleen kotiturnauksena.

Teksti: Petteri Heikkinen

E-tytöt ja E-pojat maakuntasarjan turnauksissa isänpäivänä

E-tytöt kohtasi Leppävedellä Lepän vieraana kotijoukkueen Pantterit ja Queensit sekä JyLen joukkueen. Tällä kertaa Queens oli vahvempi, mutta Pantterit ja JyLe kaatuivat PetPetin käsittelyssä selvin numeroin. Saga Koivikko, Liina Jylhä, Jenina Häkkinen ja Sanni Hietala pelasivat hienon turnauksen Kimmo Koivikon valmentaessa.

PetPetin E-pojat jatkaa voittojen tiellä

Isänpäivänä pelattiin E-poikien Keski-Suomen maakuntasarjan kolmatta kierrosta Korpilahdella. PetPetin sekajoukkue jatkoi vahvaa virettä ja on edelleen voittamaton alueella. Joukkue on voittanut tähän mennessä kaikki pelaamansa pelit puhtaasti 2-0. Tosin edellinen turnaus muutama viikko sitten Saarijärvellä jäi väliin sairaustapausten vuoksi.

Isänpäivän turnauksessa PetPetin joukkue osoitti hyvää keskittymiskykyä ja peli saatiin pidettyä omalla tasolla kaikkien kolmen pelin ajan. Pientä parantamista ja hienosäätöä aina tietysti ilmenee pelien aikana, mutta ei syytä huoleen sillä eihän maailman huiputkaan täysin virheettömästi esiinny pelistä toiseen. Joukkueen peruspelaaminen on kehittynyt syksyn mittaan ja joukkueelta voi odottaa jo vaativamman pelisysteemin noudattamista. Sunnuntain turnauksessa PetPetin edessä taipui JyväsLentis, Korpilahden Pyrintö sekä Pihtiputaan Ploki.
PetPetin peli oli iloista ja omista suorituksista iloittiin koko porukalla. Pelaajat esiintyivät kentällä kukin tasaisen varmasti eikä virheputkia päässyt kenellekään syntymään. Joukkueessa pelasivat Benjamin Bendecon, Martti Jylhä, Matias Siika-aho ja Sanni Siika-aho. Valmentajana kentän laidalla oli Pena Siika-aho. Syyskausi jatkuu vielä joulukuun alussa yhdellä turnauksella Jyväskylässä. Syyskauden turnauksissa PetPet on pelannut ainoastaan vieraskentillä, mutta kevätkaudella päästään pelaamaan myös kotikentällä.

- PS

Lentopallon C-tyttöjen tripla Kuopiossa

Kävimme isänpäivän aattona pelaamassa G-poolin sarjaturnauksen pelit Kuopiossa. Ensimmäisenä vastaan asettui PyU, Pyhäselän Urheilijat, jota vastaan mittelimme jo ensimmäisen kerran edellisessä turnauksessa Mikkelissä voitokkaasti. Sama suunta jatkui, voitimme heidät lopulta selvästi alun kankeuden kaikottua. Emme lähteneet riittävän hyvällä ilmeellä ensimmäiseen erään, puhe puuttui ja nostopalloille ei ollut jatkajaa. Ilme parani onneksi nopeasti, onnistuneiden nostojen ja hyvien passien ansiosta ja saimme rakennettua tehokasta hyökkäyspeliä, joka kantoi läpi päivän. Voitimme ensimmäisen erän numeroin 25-16 ja toinen erä olikin jo rumaa jälkeä vastustajan kannalta, voitimme erän 25-10.

Toinen peli oli järjestävän seuran PuWo, Puijo Wolleytä vastaan. Erittäin tarkka vastaanottopeli ja oikeanlainen sijoittuminen kentällä esti osan vastustajan hyökkäyspisteistä, pääsimme jatkohyökkäysiin ja onnistuimme niissä. Syöttö- ja torjuntapeli oli myös kohdallaan. Saimme mm. hyvin 4. paikan hyökkäyksiä kiinni, pienen harjoittelun jälkeen. PuWo antoi meille hyvin vastusta ja olimme hetkellisesti toisen erän aikana 16-18 tappiollakin. Aikalisä tuotti kuitenkin tulosta ja voitimme PuWon lopulta erin 2-0, numeroin 25-16 ja 25-21.

Viimeinen peli pelattiin RU03- joukkuetta vastaan. Rantasalmen Urheilijat kaatuivat niin ikään erin 2-0, joten emme antaneet vastustajille yhtään erää koko päivän aikana. Rantasalmen peli loppui numeroihin 25-17 ja 25-19. Päivän aikana teimme yhteensä 23 ”ässäsyöttöä”, toki kovaa syöttäessä tuli myös syöttövirheitä, jotka kuittasimme pelien jälkeen yhtä monella punnerruksella koko joukkueen kesken. Hyökkäykset toimivat loistavasti ja välillä päästiin puhumaan jopa ”pallon tappamisesta”. Onnistuneet passit mahdollistivat hyökkäykset. Varsinkin keskipaikan hyökkäysten harjoittelu tuotti nyt tulosta. Itseluottamus oli kaikilla kohdallaan, 65 hyökkäyksistä tehtyä pistettä on hyvin yhteen turnaukseen. Kaikki tytöt pelasivat kauden parhaan turnauksen ja ylittivät itsensä myös yksilötasolla.

Lienee sanomattakin selvää, että lähdimme kotimatkalle vapautunein ja iloisin mielin, saaden kuunnella bussissa tyttöjen yhteislaulua ja asiaan kuuluvaa ilakointia lähes koko matkan Petäjävedelle saakka. Voitot takasivat sarjanousun takaisin F-pooliin, jossa myös aloitimme kauden tasoturnauksen jälkeen. Joukkueessa pelasivat Hertta Saramäki, Wilhelmiina Harju, Iitu Kaartinen, Lotta Lahti, Milla Kumpunen, Richandra Lehtinen ja Venla Heikkinen. Valmentajana sekä apuvalmentajana toimivat Petteri Heikkinen ja Virpi Inkinen.

C-tytöt Mikkelissä 22.10.

Lentopallon C-tyttöjen ensimmäinen pooliturnaus pelattiin Mikkelin ammattiopistolla, Mikkelin Passareiden järjestämänä. Turnauksessa oli mukana koko 9 pelaajan joukkueemme, jossa pelasivat Iitu Kaartinen, Lotta Lahti, Wilhelmiina Harju, Hertta Saramäki, Emma Siirilä, Milla Kumpunen, Richandra Lehtinen, Venla Heikkinen ja Laura Bendecon.

Ensimmäiseen otteluun lähdettiin hyvällä sykkeellä ja voitimmekin Pyhäselän urheilijoiden joukkueen puhtaasti erin 2-0. Tässä pelissä korostui hyvä hyökkäyspeli ja pelaajamme saivat hyviä onnistumisia muillakin osa-alueilla. Seuraava peli oli Varkauden NMKY:tä vastaan. Saimme ensimmäisessä erässä taisteltua 17 pistettä, seuraavan erän hävisimme jo selvemmin numeroin 13-25. Varkaudella oli tosi taitava joukkue, jossa pelasi myös kaksi B-ikäistä tyttöä ja he saivat lyötyä palloa hienosti rajaan, emmekä päässeet torjumaan riittävällä tasolla. Myös hyökkäystehomme jäivät vaisuiksi, emmekä saaneet palloa nousemaan riittävällä tarkkuudella.

Viimeisessä pelissä vastaamme asettui Mikkelin Passareiden P-Black- joukkue. Peli oli tasainen, vaikkakin ensimmäisessä erässä olimme pisteen-parin takamatkalla läpi erän. Ensimmäisessä erässä saimme 22 pistettä vastustajan 25 vastaan. Erätappiosta huolimatta lähdimme vahvasti toiseen erään ja johdimme jo hienosti useamman pisteen turvin. Mikkeli kuitenkin nousi ja kipusi ohitsemme voittaen toisen erän numeroin 25 -19. Tässä viimeisessä pelissä, kuten myös koko päivän aikana teimme turhia huolimattomuusvirheitä syötöistä lähtien, joka heijastui myös muuhun tekemiseen. Taisteluitta vastustajat eivät kuitenkaan voittoja vieneet, vaan tytöt saivat kaikki maistaa myös onnistumia omassa pelissään ja nähtiin pidempiäkin palloralleja.

Jokaisesta joukkueesta valittiin paras pelaaja, ja turnauksen jälkeen palkinnot luovuttivat yhdessä järjestäjän kanssa Suvi Kokkonen, historian nuorin naisten maajoukkuepelaaja. Hän oli paikan päällä myös seuraamassa otteluita ennen palkintojenjakoa. Parhaan pelaajan palkinnon sai PetPet joukkueesta Emma Siirilä, joka oli myös päivän yksi tehokkaimmista pelaajista yhdessä Iitu Kaartisen kanssa.

Turnauksesta jäi kaiken kaikkiaan hyvä maku. Hienoja suorituksia päästiin todistamaan ja saatiin hyvää kokemusta, sekä huomiota seuraavia harjoituksia ajatellen. Valmentajina turnauksessa toimivat Petteri Heikkinen ja Virpi Inkinen.

- PH

Sivustollamme käytetään evästeitä, joiden avulla parannamme käyttäjäkokemusta.