Kuntoilujaoston alaisuudessa kuntoillaan oman harrastuneisuuden ja kiinnostuksen mukaan. Jaoston tavoite
on koota yhteen kuntoilusta kiinnostuneet ja kannustaa monipuoliseen liikkumiseen. Säännöllistä
viikoittaista toimintaa on soutajilla avoveden aikaan ja lenkkeilijöillä lähes ympäri vuoden. Pyöräilijät
osallistuvat ryhmälenkeille satunnaisesti, mutta ajoittain hyvinkin aktiivisesti. Jaosto ei pääsääntöisesti
järjestä kokouksia, vaan kukin harrastajaryhmä tekee haluamaansa mukavalla porukalla parhaaksi
katsomallaan tavalla. Tärkeintä on liikunnan riemusta nauttiminen, yksin tai yhdessä, positiivisella ja
kannustavalla asenteella.
Ryhmiin osallistuvilta ei vaadita Petäjäveden Petäjäisten jäsenyyttä, mutta seuran jäsenmaksun maksamista suositellaan, jotta jatkossakin vastaavaa toimintaa voidaan jollain tasolla järjestää. Ryhmiin osallistuvat seuran jäsenet eivät ole vakuutettuja seuran kautta, vaan kukin osallistuu omilla vakuutuksilla ja omalla vastuulla. Jaoston jäsenet osallistuvat seuran talkoisiin mahdollisuuksiensa mukaan.

Kirkkovenesoutu

Kirkkovenesoutu on hauska ja sosiaalinen tapa liikkua upeissa Petäjäveden rantamaisemissa. Soutua järjestetään kesä-lokakuussa sään salliessa. Soudun lähtöpaikka on Kirveslahden satamasta (rantatien varrella) maanantaisin klo 18:00. Tule paikalle tai ota yhteyttä Marja-Liisaan. Soutajilla toimii oma WhatsApp ryhmä. Tarvitset päälle sään mukaisen vaatetuksen, kuumalla kelillä juomapullon ja repullisen reipasta mieltä. Tervetuloa!

Soutuporukka järjestää tilauksesta kirkkovenesoutua työporukoille ja esimerkiksi häihin. Suosittu, noin 75 km pitkä Wanha Witonen melontareitti alkaa Kirveslahdesta; Melonta (petajavesi.fi)

Lenkkeily

Tiistain lenkki on sosiaalinen ja kuntoiluun kannustava ympärivuotinen tapahtuma. Lähtö on tiistaisin monarin kellon alta (Miilutie 4) kello 19.00, sään ja kunkin kiireiden salliessa. Kesäisin juostaan pääsääntöisesti kaunis Töllin Taipaleen lenkki vastapäivään (n. 11,4 km) ja talvisin yleensä Pohjolanmäentietä edestakaisin. Lenkin vauhtiin ja pituuteen vaikuttavat mukana olijat, ”hitaimman mukaan” -periatteella. Lenkille osallistujat ovat naisia ja miehiä
hyvin erilaisilla juoksutaustoilla aloittelijoista kokeneisiin maratoonareihin. Ilmesty paikalle tai laita viestiä Martille. Lenkkeilijöillä on oma WhatsApp ryhmä. Tervetuloa mukaan!

Pyöräily

Yhteisiä pyörälenkkejä järjestetään pyöräilykauden alussa, lopussa ja kauden aikana jäsenien pyöräilyinnosta riippuen. Yleensä poljetaan seudun loputtomia sorateitä. Reitti ja pituus vaihtelevat osallistujien mukaan. PetPet Pyörä -Facebook ja WhatsApp ryhmät toimivat viestikanavina. Ryhmissä voi kätevästi etsiä pyöräilyseuraa, kysellä parhaita reittejä, kuulla tapahtumista ja Seuran talkoista. Laita Martille viestiä jos haluat mukaan WhatsApp ryhmään. Tervetuloa mukaan!

Jälki.fi palvelusta löytyy 14 erilaista reittiä Petäväjädeltä: Petäjävesi – Jälki.fi (jalki.fi)

Vuosittain ryhmäläiset ovat mukana järjestämässä MTBretki pyöräilytapahtumaa Keuruu-Petäjävesi-Multia akselilla. Katso tarkemmin: MTB retki | 3K:n retket. Syksyllä 2024 tapahtuma järjestetään Keuruun Riihossa ja vuonna 2025 Petäjävedellä jo toista kertaa.