Petäjäveden Petäjäiset

TUL:n avoin mestaruusturnaus Mänttä-Vilppulassa

B-tytöt

B-tyttöjen TUL:n avoin mestaruusturnaus pelattiin Mänttä-Vilppulassa 14.9. Vilppulan Tähden isännöimään turnaukseen osallistui kotijoukkueen ja PetPetin lisäksi Oriveden Ponnistus. PetPetin tytöt pelasivat ensimmäisen B-tyttöjen turnauksensa. Uutta viime kauteen oli liberopelaaminen ja vapaa aloitussyöttö- ja vastaanottotapa. Veikö sitten jännitys parhamman tarkkuuden vastaanotoistamme vai mikä, mutta omia hyökkäyksiä ei juuri saatu aikaan. Helppojen pallojen puolustukset nousivat myös epätarkasti, ja näin ollen omia passareita juoksutettiin enemmän kuin vastustajia. Vastustajat vaan olivat tällä kertaa vähän kokeneempia ja vahvempia. OrPo kuittasi turnauksen voiton tasaisen varmalla työskentelyllä ja tehokkailla hyökkäyksillä. Turnauksesta käteen jäi pronssimitalien lisäksi myös selvä käsitys kehityskohdista joihin harjoittelu varmasti tuo lisää varmuutta alkavaa kautta silmälläpitäen.

 

E-seka
Mäntässä TUL:in turnauksessa pelattiin neljä peliä sekajoukkueella. Ensimmäinen peli hävittiin puhtaasti 2-0, joka johtui hyvinkin pitkälti jännityksestä, mutta jo toisessa erässä saimme pelin juonesta kiinni ja saimme 20 pistettä. Ensimmäinen vastus oli muutenkin kova ja kokenut joukkue. Toisaalta oli hyvä, että kovin vastus oli heti ensimmäisessä pelissä vastassa, niin loput pelit pystyi pelaamaan rennommin eikä pelaaminen enää niin kovasti jännittänyt.
Toisessa pelissä pistettiin vastustajille hanttiin jo tiukemmin, joka hävittiin kyllä niukasti 2-1. Toisen pelin jälkeen ruokatauolla pelaajat huomasivat että kolme parasta saa mitalit joten kolmas peli kaatui liikayrittämiseen, joten hävittiin 0-2.
Neljännessä pelissä oltiin taas rauhoituttu ja päästiin pelaamaan omaa peliä ja pelattiin jännittävä peli, jonka kolmas erä hävittiin 9- 15. Kaikki pelaajat onnistuivat erinomaisesti syötöissä ja niistä saimmekin paljon pisteitä. Paras syöttöputki taisi olla 13-14 pistettä peräkkäin, se oli yhtä juhlaa ja tuuletusta! Kaikki pelit oli melko tasaisia. Vaikka hävisimmekin jokaisen pelin, niin saimme kuitenkin melkein joka erässä yli 15 pistettä.
Kaikki pelaajat onnistuivat ja tulokseksi jäi hyvä mieli ja voitontahtoa seuraaviin peleihin. Erityisiä onnistumisen paikkoja oli että Aapo ja Onni kunnostautuivat todella loistavasti syötöissä ja Venla vastaanotossa ja hyökkäyksissä, Eeron kanssa pitänee ruveta treenaamaan iskulyöntejä harkoissakin, ettei hänen tarvitsisi niitä ihan kylmiltään peleissä vastapuolen lattiaan lyödä, syötötkin upposi hänellä hyvin takakenttään. Parasta päivässä oli se riemu ja peli-ilo, joka eemeleistä loisti onnistumisten hetkellä.
 

E-tytöt
E-tytöt pelasivat samaan aikaan poikien kanssa omaa turnaustaan toisella koululla. PetPetin tytöistä suurin osa pelasi ensimmäisen E-turnauksensa, kuin myös valmentajalle turnaus oli ensimmäinen.
Kivaa oli, vaikka vastustajat olivat vielä vähän parempia. Viimeisessä pelissä tuli niukkaakin niukempi kahden pisteen tappio molemmissa erissä. Onnistumisia tuli kaikille pelaajille!
Tästä on hyvä jatkaa varsinaisen sarjakauden peleihin!

 


D-tytöt
D-tytöt pelasivat sunnuntaina 29.9. D-tyttöjen joukkueita osallistui turnaukseen huimat 11, joista tosin viisi oli järjestävän seuran Vilppulan Tähden joukkueita. Tähti tuli tällä kertaa meille hyvinkin tutuksi, sillä tytöt pelasivat neljää Tähden joukkuetta ja lisäksi OrPoa vastaan.
PetPetin D-tytöt pelasivat ihka ensimmäiset D-pelinsä, ja hyvin pelasivatkin. Yksi voitto alkusarjassa takasi sen, että päästiin pelaamaan vielä jatkopelejä. Jatkopelit olivatkin tiukkoja pelejä, jotka välillä jatkopallojenkin jälkeen päättyivät Tähden joukkueiden hyväksi.
Tytöt pelasivat hyvin joukkueena. Aloitussyöttö on todella varma jokaisella pelaajalla. Myös vastaanotto toimi hyvin vaikeistakin paikoista. Pientä tarkkuutta lisää puolustuksiin ja passeihin, niin päästään paremmin hyökkäämään. Tyttöjen tsemppihenki oli myös hieno. Ässäsyöttöjä ja pisteitä juhlittiin, ja toisaalta kaveria kannustettiin hyvän yrityksen jälkeen.
Tiukka päivä, kymmenen erää hyvää liikettä ja pitkiä palloja, takasi varmaan maittavat unet seuraavaksi yöksi. :)