Petäjäveden Petäjäiset

C-tytöt Mikkelissä 22.10.

Lentopallon C-tyttöjen ensimmäinen pooliturnaus pelattiin Mikkelin ammattiopistolla, Mikkelin Passareiden järjestämänä. Turnauksessa oli mukana koko 9 pelaajan joukkueemme, jossa pelasivat Iitu Kaartinen, Lotta Lahti, Wilhelmiina Harju, Hertta Saramäki, Emma Siirilä, Milla Kumpunen, Richandra Lehtinen, Venla Heikkinen ja Laura Bendecon.

Ensimmäiseen otteluun lähdettiin hyvällä sykkeellä ja voitimmekin Pyhäselän urheilijoiden joukkueen puhtaasti erin 2-0. Tässä pelissä korostui hyvä hyökkäyspeli ja pelaajamme saivat hyviä onnistumisia muillakin osa-alueilla. Seuraava peli oli Varkauden NMKY:tä vastaan. Saimme ensimmäisessä erässä taisteltua 17 pistettä, seuraavan erän hävisimme jo selvemmin numeroin 13-25. Varkaudella oli tosi taitava joukkue, jossa pelasi myös kaksi B-ikäistä tyttöä ja he saivat lyötyä palloa hienosti rajaan, emmekä päässeet torjumaan riittävällä tasolla. Myös hyökkäystehomme jäivät vaisuiksi, emmekä saaneet palloa nousemaan riittävällä tarkkuudella.

Viimeisessä pelissä vastaamme asettui Mikkelin Passareiden P-Black- joukkue. Peli oli tasainen, vaikkakin ensimmäisessä erässä olimme pisteen-parin takamatkalla läpi erän. Ensimmäisessä erässä saimme 22 pistettä vastustajan 25 vastaan. Erätappiosta huolimatta lähdimme vahvasti toiseen erään ja johdimme jo hienosti useamman pisteen turvin. Mikkeli kuitenkin nousi ja kipusi ohitsemme voittaen toisen erän numeroin 25 -19. Tässä viimeisessä pelissä, kuten myös koko päivän aikana teimme turhia huolimattomuusvirheitä syötöistä lähtien, joka heijastui myös muuhun tekemiseen. Taisteluitta vastustajat eivät kuitenkaan voittoja vieneet, vaan tytöt saivat kaikki maistaa myös onnistumia omassa pelissään ja nähtiin pidempiäkin palloralleja.

Jokaisesta joukkueesta valittiin paras pelaaja, ja turnauksen jälkeen palkinnot luovuttivat yhdessä järjestäjän kanssa Suvi Kokkonen, historian nuorin naisten maajoukkuepelaaja. Hän oli paikan päällä myös seuraamassa otteluita ennen palkintojenjakoa. Parhaan pelaajan palkinnon sai PetPet joukkueesta Emma Siirilä, joka oli myös päivän yksi tehokkaimmista pelaajista yhdessä Iitu Kaartisen kanssa.

Turnauksesta jäi kaiken kaikkiaan hyvä maku. Hienoja suorituksia päästiin todistamaan ja saatiin hyvää kokemusta, sekä huomiota seuraavia harjoituksia ajatellen. Valmentajina turnauksessa toimivat Petteri Heikkinen ja Virpi Inkinen.

- PH