Petäjäveden Petäjäiset

C-tyttöjen kotiturnaus 14.1.2017

Vuoden ensimmäinen C-tyttöjen lentopalloturnaus pelattiin 14.1.17 ”kotona”, Petäjävedellä. Vastustajiksi saapui kauden aikana jo tutuksi käyneitä seuroja ja joukkueita, Puijo Wolley Kuopiosta, PyU Pyhäselältä ja LeVi C2 joukkue Leppävirralta. Lähdimme peleihin ilman vaihtopelaajia kuuden tytön voimin ja käytännössä katsoen koko turnaus jouduttiin pelaamaan vain viidellä pelaajalla, kun Iitu Kaartisen käsi ei kestänyt vielä pelaamista. Muut joukkueessa pelanneet olivat Emma Siirilä, Richandra Lehtinen, Hertta Saramäki, Venla Heikkinen ja Laura Bendecon.

Ensimmäisessä pelissä LeVi C2-joukkuetta vastaan olimme alusta alkaen hereillä paremmin ja voitimme ensimmäisen erän hyvällä ilmeellä pelaten, vaikka kahdella viidestä olikin tässä vaiheessa polvivaivoja. LeVi ryhdisti otteitaan toisessa erässä ja voiton kautta mentiin kolmanteen erään, joka hävittiin niukasti pistein 13-15, ottelun päättessä LeVille erin 2-1. Epäonneksemme vielä kaksi pelaajaa satutti nilkkansa pelin aikana ja seuraavan pelitaukomme aikana paikkailtiin tyttöjä kuntoon.

Saimme kuitenkin tytöt vielä mukaan seuraavaan PyU:ta vastaan käytävään otteluun. Meidän tekeminen oli varmempaa ja taito riitti otteluvoittoon erin 2-0 vajaalla, sekä puolikuntoisella joukkueella! Tytöt näyttivät mitä taistelutahto on. Viimeiseen peliin emme enää voineet lähteä loukkaantumisista johtuen ja joudumme antamaan luovutusvoiton PuWo:lle. PetPetillä oli vähättelemättä turnauksen paras vastaanottopeli ja hyviä ”ässäsyöttöjäkin” päästiin todistamaan. Valmentajana toimi Petteri Heikkinen ja apuvalmentajana Virpi Inkinen.
Kotiturnauksen järjestelyt sujuivat erityisen hyvin. Kiitokset kuuluvat Virpi Inkiselle, joka toimi myös turnausvastaavana ja hoiti suurimman osan käytännön järjestelyistä. Pia Kiivaselle, joka hoiti ruokahuollon kaikille joukkueille, Jari Lehtiselle, joka tuomaroi kaikki päivän ottelut rautaisella varmuudella, kanttiinin myynnissä Anne-Mari Niemelle, Saara ja Noora Inkiselle kanttiinin myynnistä ja otteluiden kirjuroinneista ja myytävää leiponeille Kumpusille ja Kaartisille. Myös Petäjäveden kunnalle kiitos ruokailun järjestämisen mahdollistamisesta sekä K-Market Porkkanan sponsoroimasta tuesta turnauksen ja PetPetin hyväksi. Seuraavaan C-tyttöjen turnaukseen lähdetään helmikuun ensimmäisenä viikonloppuna, jälleen kotiturnauksena.

Teksti: Petteri Heikkinen